Hur man gör franska Beaded Flowers

Hur man gör franska Beaded Flowers


En relativt enkel teknik som ser helt enkelt fantastiskt, franska pärlstav blommor gör vackra smycken, heminredning poster och bukett tillägg. Denna typ av pärla hantverk har rötter som går tillbaka århundraden till den europeiska renässansen och har regelbundna väckelser men är inte allmänt känt av de flesta beaders. Variera storleken på pärlorna kan ta din färdiga blommor från delikat till betydande, beroende på ditt syfte, men effekten är fantastisk i valfri storlek. Här är hur man gör det.

Instruktioner

1 String ett stort antal pärlor på tråden utan att ta bort tråden från spolen. Det finns inget bestämt antal att arbeta med, men missta sig på sidan av alltför många snarare än inte tillräckligt. Enkelt uttryckt: större kronblad ta fler pärlor, ännu mer om dina pärlor är små. Detta är förmodligen den enskilt mest tråkiga delen av dessa blommor så det är bra att vi får det ur vägen tidigt.

2 Flytta några pärlor mot den fria änden av tråden och gör en ögla under dem. Avståndet mellan den fria änden av tråden och slingan bör vara lika med den planerade längden på din petal plus (åtminstone) 1/4 tum. Ju fler pärlor du flyttar upp i det här steget bestämmer den övergripande formen av bladet.

3 Ta arbetstråden (den del uppträdda med pärlor och fortfarande sitter i spolen) upp och längs den vänstra sidan av start pärlorna tills du har tillräckligt med pärlor att omger den sidan med några luckor. Linda arbetar tråd över, under och runt anläggningen tråd, tätt upp mot pärlorna. Upprepa med den högra sidan, vilket pärlan spänd tråd ner till botten och fästa det på samma sätt.

4 För rundade kronblad, ända topp- och botten flesta pärlor vinkelrätt mot tråden före omslag. För spetsigare kronblad och blad, vinkel toppen pärla ca 45 grader innan omslags tråden. För extra längd läggas till ena änden, lägga till en pärla mellan varje rad.

5 Fortsätt tills bladet eller blad är den storlek du vill ha och linda tråden flera gånger runt basen av bladet för att säkra den sista omgången av pärlor.

6 Trimma återstående tråden ovanpå till 1/4 tum med avbitare. Klipp i botten av trådslingan och trimma arbets kabeln till samma längd.

7 Böj toppviran till baksidan av bladet med liten nål tång. Ta tag i ändarna på de nedre trådarna med tången och vrida dem till en enda sträng.

8 Upprepa processen för så många kronblad och blad som din blomma behov. Kom ihåg att de flesta blommor har ett udda antal kronblad så fem kronblad kommer att se mer realistiskt än fyra.

9 För ståndare, kommer en enda pärla i slutet av en tvinnad tråd eller bara en ögla gjord på en uppsättning rundplattång fungera fint.

10 Bundle alla kronblad, ståndare och blad tillsammans och vrid alla stjälkarna i en enda lina. Stora tång hjälper detta mer än liten nål-nosed sort.

11 Ordna kronblad, ståndare och löv i en tilltalande arrangemang, försiktigt så att inte skilja dem från den tvinnade stjälkarna. Till slut kan du linda stammen med florister tejp - bra för att inkludera i buketter - eller linda med band eller belagd tråd för att förhindra ändarna av kabeln från fastnar något. Lägg dina smycken fynd eller bifoga till vad yta du väljer.