Hur man vinterförbereder ett hav doo gtx rfi

Hur man vinterförbereder ett hav doo gtx rfi


Förbereda Sea Doo GTX RFI för lagring under vintersäsongen är mer än en uppsättning av enkla underhållsåtgärder. Det är sista chansen du måste förbereda sig för nästa våren eller sommaren med Sea Doo vattenskotrar. Mer än en enkel rengöring och oljebyte, förbereder din Sea Doo för dess "lång vinter tupplur" ger dig möjlighet att rätta till de problem som du har stött på under båtsäsongen, om dessa problem är mekanisk eller kosmetisk.

Instruktioner

1 Inspektera motorns dräneringsslang - den lägsta slangen på motorn, enligt manual Sea Doo underhåll - se till att det inte är ansluten med sand eller grus. Använd en liten tråd för att rensa sand från slangen vid behov. Vrid bränsleventilen till "Off".

2 Anslut Sea Doo sköljadaptern till en trädgårdsslang. Anslut sköljadaptern till spolningspunkten i det övre högra bakre delen av motorn och vrid slangen på, full kraft. Starta motorn och kör motorn på tomgång under tre till fem minuter för att spola smuts, sand och små djur från motorns råvattensystem. Stäng av motorn och ta bort sköljadaptern.

3 Ta bort skruvarna - det finns två - som håller bränsle järnväg på plats, med en skiftnyckel. Lyfta bränslefördelningsröret och de tre bränsleinjektorer från motorn. Spray marin imma olja i take-portar och ställa in bränsle järnväg och injektorer åt sidan för en stund. Dra runt motorn på fullgas under några sekunder, sätta in den i "drunkna motorläget." Smörja insprutnings O-ringarna och ersätta dem efter behov. Sätt tillbaka injektorer. Applicera en gänglåsning medel till bränsleskenbultarna och dra åt skruvarna till 89 tum-pounds (10 Nm).

4 Dra motorhuven uppåt. Koppla kontakterna för tändspolarna. Ta spolarna - klipp inte buntband. Ta bort tändstiften. Spraya imma olja i cylindrarna och ersätta pluggarna och tändspolar.

5 Byt olja i motorn och oljefiltret. Lämnar ett smutsigt filter på plats kommer att förorena den nya oljan första gången motorn startar i följande båtsäsongen. Injicera syntetiskt fett i bröstvårtorna för PTO svänghjulet och drivaxeln stödtätningshållaren med en fettpistol endast tills fett börjar komma ut ur bröstvårtan.

6 Ta ut och förvara batteriet. Tvätta kroppen och läns of the Sea Doo med mild tvål och vatten. Utföra kosmetiska arbete.