Det bästa sättet att rengöra en tragus piercing

Det bästa sättet att rengöra en tragus piercing


Tragus är den lilla loben av brosk som skjuter ut över ingången till hörselgången. En tragus piercing innebär perforering tragus med en liten nål och infoga ett smycke. Medan en tragus piercing kan vara relativt smärtfritt, det tenderar att ta längre tid att läka än örsnibben piercingar. Som sådan, är effektiv eftervård viktigt att förhindra infektion och hjälpa läkningen.

Varför ren?

Efter en piercing, huden runt punktering behöver läka. För en tragus piercing, tar denna approximativt 4 och 8 veckor. Under denna period bör tragus piercing rengöras två gånger om dagen. Rengöring av piercing säkerställer att bakterier nu inte infektera det. En infektion kan orsaka en follikulär cysta när en hår eller döda hudceller komma in i piercing, en böld, som fångar smittade vätska under huden, eller en keloid, varvid valkar formulär.

Saker du behöver

Det bästa sättet att rengöra en tragus piercing är med en saltlösning. Du kan köpa färdiga saltlösningar, men det är lätt - och billigare - att göra din egen. Blanda helt enkelt en tesked salt med 8 dl varmt vatten tills det löser sig. Alternativt, placera båda ingredienserna i en kastrull och värm försiktigt tills saltet löst sig. Du kommer också att behöva några råbomull bollar eller bomullspinnar för att tillämpa lösningen på örat.

Teknik

Tvätta dig händerna noggrant innan du rengör din tragus piercing. Alternativt rengöra piercing efter att ha tagit en dusch. Blöt en bomullstuss eller slutet av en bomullstuss i saltlösning. Håll den mot piercing och pressa något så att vätskan suger in punktering. Rotera försiktigt din örhänge eller stud att låta vätskan penetrera alla piercing. Upprepa i ungefär fem minuter, med hjälp av successiva bomullstussar eller knoppar som de torkar ut.

Andra rengöringsmedel

Du kanske vill svabba tragus piercing med en bomullstuss och en eller två droppar antibakteriell tvål. Göra det efter att bomullstopp med koksaltlösning, med användning av samma teknik. Väteperoxid geler och tea tree-olja kan också användas som rengöringsvätskor, särskilt om området har blivit infekterad.

förebyggande åtgärder

Förutom detta rengöring regim, det finns förebyggande åtgärder du kan vidta för att minimera risken för infektion i tragus piercing. Undvik att röra piercing med otvättade händer. Likaså undvika föremål vidrör tragus. Detta inkluderar hörlurar, mobiltelefoner och kläder. Om möjligt, hålla håret borta från piercing, som kontakt med smutsigt hår är en vanlig orsak till infektion. Försök att undvika att sova på tragus piercing, och ändra din örngott regelbundet.