Effekterna av Freeze på Bougainvillea

Effekterna av Freeze på Bougainvillea


Detta infödda sydamerikanska växten trivs i en varm, soligt klimat. Bougainvillea växer som en buske, vine eller litet träd. Dess blommor är omgivna av högblad som varierar i färg från magenta till lila, rött, vitt och orange. Sommarvärmen ger flest blommor, men i mild vinter regioner kan blommorna kommer på vintern. Bougainvillea växer bäst i USDA anläggningen hardiness zoner 8 till 10, men det klarar frost, under vissa förutsättningar.

Förbered för Rutin Frost

Om vädret dips regelbundet till -1,11 till 4,44 grader Celsius och frosten är rutin, plantera bougainvillea tidigt på våren efter risk för frost har passerat. Placera den i en varm, skyddad plats i trädgården. Detta kan vara en syd- eller västvända väggen. När temperaturen börjar sjunka, täcka den med 4-6 inches av kompost. Den kan vara insvept i en filt eller isolering. Om anläggningen överlever den första vintern, bör det mogna nog att ta mer kallt väder och överleva.

Tappa dess blad

Inom en dag av en frost kan bougainvillea reagerar genom att släppa sina blad. Det kan återhämta sig så länge som roten inte frystes. Inledningsvis kommer du inte att kunna berätta hur en bougainvillea reagerar på frost. Det är en tid att vänta och se. Vänta tills alla risk för frost är förbi tidigt på våren, sedan beskära bougainvillea, upp till hälften av sin storlek. Om det är beskäras för tidigt, kommer en annan frost sannolikt döda den. Efter beskärning, titta på någon ny tillväxt.

brända blad

Utseendet av brända och / eller böjda blad är en annan av effekterna av frost på bougainvillea. Om frosten har påverkat växten detta sätt kommer det med största sannolikhet återhämta sig. Om en annan frost är framstående, täcka anläggningen med ett blad eller filt tills faran passerar. Tidigt på våren, klippa det tillbaka, upp till hälften av sin storlek, och vänta och se om ny tillväxt visas.

Frozen rotklumpen

Om en frys eller långvarig kyla påverkar regionen och bougainvillea rotklumpen fryser, kommer anläggningen att dö av brist på fukt. Återigen, detta är ett vänta-och-se proposition. Om ny tillväxt inte kommer tillbaka inom fyra veckor med varmt väder, har anläggningen dött.