Hur konverterar jag .prt filer till AutoCAD 2000 .dxf?

Hur konverterar jag .prt filer till AutoCAD 2000 .dxf?


En .prt fil är en CAD-ritning fil som skapats av Pro / ENGINEER program. Filen innehåller en ritning av en del av en tillverkad produkt. Den DXF filformat är en annan CAD-fil format som är kompatibelt med en rad olika tekniska ritprogram, inklusive AutoCAD. Du kan konvertera en .prt fil till en DXF fil med lämpligt program.

Instruktioner

1 Öppna .prt filen i PTC Pro / ENGINEER (inte gratis, se Resurser avsnitt). För att åstadkomma den export ordentligt, kan du behöva skapa en Pro / ENGINEER projektfilen med bara en enda del. Även om denna uppgift kan åstadkommas med Pro / ENGINEER är DXF exportkapacitet begränsad till tvådimensionella ritningar.

2 Välj "Export" från menyn "File".

3 Välj din utfilnamet och plats, se till att den typ utdatafilen är satt till DXF, klicka sedan på "OK".

1 Ladda ner och installera SYCODE DXF Export Plugin för Pro / ENGINEER (fri rättegång, se Resurser avsnitt). Detta plugin lägger till nya kommandon och en ny meny till programmet. Detta plugin gör Pro / ENGINEER att exportera DXF-filer i tre dimensioner.

2 Öppna .prt filen i PTC Pro / ENGINEER (inte gratis, se Resurser avsnitt). För att åstadkomma den export ordentligt, kan du behöva skapa en Pro / ENGINEER projektfilen med bara en enda del.

3 Välj "Export" från menyn "DXFExport", välj sedan filnamn och plats utgång och klicka på "OK".