Hur man gör Veneer Plywood

Hur man gör Veneer Plywood


Många utmärkta lövträ plywood finns på byggvaruhus och lumberyards. Från tid till annan, korn sort eller tjocklek projektet kräver kanske inte är tillgängliga. Även faner kan läggas till din färdiga projekt för att ge dig det utseende du vill, fanering plywood före kapning delar sparar tid och material. Kontakta cement är det bästa sättet att hålla sig faner till plywood.

Instruktioner

1 Ställ in plywoodskiva på ett par bockar eller ett annat företag, plan arbetsyta. Slipa hela ytan med 150-slippapper.

2 Rulla ut en full 49-by-97-tums ark faner på en plan yta. Ställ en ren styrelse över varje ände för att hålla faner platta under limningsprocessen.

3 Rulla ett skikt av klister på ytan av plywoodskiva. Använda en liten, medium-nap rullen för bästa resultat. Täck hela ytan så jämnt som möjligt för att undvika tjocka områden, eller puddling.

4 Rulla ett skikt av kontaktcement på faner på samma sätt. Shift skivorna som behövs för att täcka hela ytan. Låt kontakt cement att torka ordentligt, vanligen 15 till 30 minuter. Cement är torr när det inte längre är klibbigt vid beröring och har ingen fukt på sin yta.

5 Set ¼-tums styrstavar över ansiktet av plywood ungefär var 8 inches. Se till att de är tillräckligt lång för att hänga på varje sida och placera dem med utgångspunkt från en 48-tums slut.

1 Rulla faner, lim sida ut, till en cylinder noggrant. Med hjälp rulla den på toppen av styrstavar och justera sin position tills det är uppradade, något överlappande, på alla fyra sidor av plywood.

2 Tryck och jämna ut faner med en 6-tums hela innerväggar kniv med hörnen slipade runda, med början i mitten av en 48-tums ände och tränar på vardera sida och ner längden av arket. Tryck på faner ordentligt för att undvika bubblor och hålrum.

3 Ta bort styrstavarna en i taget, trycker på faner i varje avsnitt som du går. Ta bort varje träpinne stav i tur och ordning tills hela arket är på plats och pressas slät.

4 Rulla över ytan med en J-rulle eller kavel, trycker på faner ordentligt för att ytterligare fästa kontakt cement.

5 Ställ en andra plywoodskiva centrerad på toppen av fanér och klämma den på plats med C-klämmor. Vikter, såsom vind block, motion vikter eller sandsäckar, över dess yta för att trycka ner den. Låt bladet för att ställa in den improviserade tryck i flera timmar innan du tar bort.