Vad är skillnaden mellan 3G och 4G?

Vad är skillnaden mellan 3G och 4G?


Mobiltelefonen och mobila Internet-branschen trådlösa anslutningsmetod är för närvarande i sin tredje generation (3G) och mycket snabbt närmar sig sin fjärde (4G) när det gäller den tekniska utvecklingen. Från och med slutet av 2010, annonserar en mobiloperatör ett 4G-nät som är snabbare än 3G, men det är inte sant 4G när det gäller teknik. Andra bärare är dock på väg att erbjuda äkta 4G täckning som omfattar alla aspekter av den nya generationen.

Trådlös

Wireless är den term som används för att beskriva telefon och Internet tillgänglighet utan att vara ansluten till ett trådbundet port. Denna teknik är det som gör att du kan arbeta på nätet från praktiskt taget vilken plats som helst med ett trådlöst kort, eller att använda din mobiltelefon eller smartphone snarare än en traditionell fast telefon.

teknik

3G och 4G-nät går isär när det gäller kompatibla teknologier. Under 2010, många trådlösa protokoll som används av olika bärare är kompatibel med 3G-nät, inklusive WCDMA, EV-DO och HSPA. Andra tekniker, såsom LTE, WiMax och UMB, kallas 4G av transportörer som använder dem, men ingen faktiskt når 4G standard hastighetsspecifikationer.

Växlande

En annan stor skillnad mellan 3G och 4G-nät är att 3G fortfarande använder kretskoppling för röstsamtal och video. Detta är den ursprungliga telefonväxel metoden, som har använts sedan ursprung telefonnät. 4G, men utnyttjar paketförmedling --- effektivare teknik som används i datornätverk --- för allt, inklusive röstsamtal och video.

Fart

Skillnaden mellan 3G och 4G som betyder mest för slutanvändaren är hastigheten. En 3G-nät kan nå hastigheter på upp till 3 megabit per sekund, vilket är mycket snabbare än en uppringd anslutning, men flera användare inom ett visst område kommer att sakta ner tillgång. 4G är konstruerad för att ge bredbandshastighet som är exponentiellt snabbare än 3G, mätt i gigabit per sekund, och för närvarande endast kan nås på trådbundna lokala nätverk.

Rapportering

Framgången för en trådlös anslutning beror på täckning, vilket kan vara prickig. Även 3G-täckning spänner över USA, områden där signalen är svag orsak avbrutna samtal och oförmåga att få tillgång till Internet, som förvärras av det faktum att användare i ett visst område delar signalen sakta vidare. I december 2010 är 4G endast tillgängligt i stora städer, men när täckningen utökas, kommer det att skapa en betydligt snabbare och mer tillförlitlig anslutning.