Netball spel för barn

Netball spel för barn


Netball är ett spel som härrör från basket och är faktiskt den mest populära damlaget spel över hela världen. Över 7 miljoner människor i 70 länder spelar netball men spelet fick mer popularitet när den gjorde sin väg över till Storbritannien i början av 1900-talet. Netball är både ett roligt spel för många och ett utmärkt sätt för barnen att hålla sig i form och aktiv.

traditionell Netball

Netball spelas av grupper av sju personer på en hård yta domstol. Målet är att få bollen genom att kasta den genom en ring fäst vid en stolpe som är drygt 3 meter hög. Varje spelare som tar emot bollen har tre sekunder för att passa eller skjuta. Varje försvarare måste stanna minst tre fot från offensiva spelare och offensiva spelare kan bara ta en och en halv steg samtidigt som han bollen.

nattetid Netball

För en nattlig version av spelet, kan du placera strålkastare runt domstolen och tända bågarna med enkla lysdioder. Få en glöd-in-the-dark bollen och du är klar för en natt omgång netball. Se till att domstolen är helt tänd och alla spelare kan se bollen bra. Eftersom domstolen är uppdelad i tredjedelar för spelet, kommer du vill vara säker på att spelarna kan se linjerna tydligt. Du kan göra detta genom att se till att domstolen upplyst helt eller använd en ljusreflekterande tejp för att beskriva domstol. Bandet är en favorit för barnen och ger domstolen en ganska cool look. Detta gör det också möjligt att vända nästan alla ytor i en netball domstol. Har varje idrottare slitage ljusreflekterande västar och ljusa färger så att alla är synliga. Detta kommer att skära ner på skador och hålla spelet säkert.

Träning borrar och spel

När du tränar för netball, vill du se till att dina idrottare är i god form. Spelet är en mycket snabb och snabba en och kräver stor uthållighet. Tänk korta sprints i stället för långa körningar för uthållighet. Idrottaren måste kunna agera snabbt och vara effektiv med sina rörelser. Du kommer också vill arbeta på agility borrar, eftersom du kommer att behöva för att kunna manövrera bort från motståndaren snabbt. Arbetet med armstyrka att utveckla skyttar; detta sätt har ett lag som kan skjuta från var som helst i någon typ av situation.