Gör elektroniska ljudmaskiner arbeta för att stöta bort gnagare?

Gör elektroniska ljudmaskiner arbeta för att stöta bort gnagare?


Elektronisk gnagare repellenter är ultraljud skadedjursbekämpning enheter som avger en serie av hög frekvens, kort längd ljudvågor som syftar till att driva skadedjur borta. Det är ett miljövänligt alternativ för gnagare som eliminerar röran av att behöva ta itu med de organ från döda djur. Emellertid är effekten av ultraljud som en repellent kontroversiell.

Hur det fungerar

En ultraljuds pest bortstötande anordningen använder kraftfulla ljudvågor som orsakar smärta och obehag för en gnagare öron. Den modulerade högfrekventa kan framkalla ångest i de flesta djur, som uppmuntrar dem att lämna det område där ljudet kommer ifrån. När djuren stöts, tillverkarna av dessa enheter hävdar att de inte kommer tillbaka. När gnagare drivs bort från deras källa till mat och husrum, är de inte längre kunna få avkomma, bygga sina bon, eller kommunicera med varandra. Den bortstötande börjar träder i kraft inom två till tre veckor, men det kan ta så länge som 4-6 veckor innan en betydande minskning av gnagare angrepp.

ultraljudsfrekvens

Den elektroniska ljudmaskinen, eller ultraljud bortstötande anordningen, skapar en genomträngande ljud puls på 300 hertz (Hz). En människa utbud av hörsel mellan 16Hz till 20Hz, och även hundar hör bättre än människor, är deras räckvidd mellan 20Hz och 70Hz, så i teorin de inte kommer bli störd av den bortstötande.

anordning Drift

Inomhus enheter ansluta till vägguttag och kan ha justerbara inställningar för frekvens och ljudmönster. De arbetar i områden mellan 500 och 3500 kvadratfot. Utomhusbatteridrivna enheter kan vara effektiv upp till 10.000 kvadratfötter. När fastnat i marken i närheten av grödor och trädgårdar, är ljud buller ska jaga bort gräva gnagare.

Säkerhet

Människor kommer inte att kunna höra ultraljudspulser från en enhet, och husdjur som hundar och katter är vanligtvis inte besväras av buller. Däremot kommer andra husdjur som kaniner, möss och marsvin sannolikt att påverkas. Även om frekvenserna är ohörbara för människor, kan de höras av mikrofoner och annan elektronisk utrustning, och kan avbryta tydligheten i ljud när man talar i telefon. Det är också möjligt för dessa enheter att orsaka dämpning i hörselhjälpmedel. Signaler från inbrottslarm skulle kunna störas också.

effektivitet

Federal Trade Commission är tveksamt om hur effektiva dessa prylar eftersom de inte är garanterade och inte alltid fungerar. Andra alternativ till att styra gnagare skadedjur utan fällor och kemiska bekämpningsmedel är att förhindra gnagarangrepp genom att täta sprickor utanför hemmet, och att eliminera alla luftig tillväxt i närheten av huset där de ofta dölja. Djur kan vänja sig vid en ultraljudsanordning i en kort tid. Om mat och husrum som lockade dem i första hand är fortfarande tillgänglig, kommer gnagare tillbaka. En fördel med dessa anordningar är att de kan öka effektiviteten av infångning genom att ändra rörelsemönster gnagare så att de kan skyfflas in i en fälla.