Hur man kan bli av mögel lukt i tyg

Hur man kan bli av mögel lukt i tyg


Ta bort mögel från tyg får inte ta bort mögel lukten. Vilket eliminerar lukt från tyger utan att skada dem kan kräva flera behandlingar med en mängd olika ämnen.

Instruktioner

1 Borsta bort alla lösa mögeltillväxt på kläder. Gör detta utsidan så att du inte förorena ditt hus med mögelsporer. Använd en allergen-rankade damm mask och ögonskydd vid hantering av mögel-förorenade föremål.

2 Lägg ut kläder eller tyg i solen för att torka ut. Värmen och ljuset från solen bidrar till att döda mögel i tyg utan att blekna materialet.

3 blötläggningsmedlet tygartiklarna i kallt vatten i tvättmaskinen för en timme. Köra badkaret genom sköljcykeln och snurra lasten.

4 Fyll badkaret med varmt vatten. Lägg 3/4 dl vinäger till lasten och köra det genom en hel cykel.

5 rewash kläder eller tyg med vanlig tvättmedel. Häng kläder eller tyg ut i solen för att torka ordentligt.

6 Sponge eventuella kvarvarande fläckar med utspädd blekmedel och rewash omedelbart. Om tyget skadas av blekmedel, kan du använda en lösning av citronsaft och salt för att behandla tyget. Gnid in den och vänta 10 minuter innan du sköljer noggrant.

7 rewash med tvätt tvål och 3/4 kopp ättika. Återigen torka kläder i solen och spraya med en kommersiell mildicide för att förhindra återfall av mögel. Var noga och följ instruktionerna på flaskan försiktigt för att undvika skador på tyget eller skada sig själv.

8 Ta bort alla kläder från garderoben eller lagringsplats där mögliga poster hölls för att förhindra en upprepning av mögel lukten. Spraya insidan av lagringsutrymmet med mildicide. Torka insidan och torka området med en fläkt för att avlägsna all fukt.

9 Strö mögel förebyggande kristaller i veck i alla kläder eller tyg du lagra i lagringsutrymme och du bör ha några ytterligare mögel problem.