Hur man odlar Celosia Cristata Childsii

Hur man odlar Celosia Cristata Childsii


Celosia, eller cockscomb, är en varmt väder blommande årliga odlas i trädgårdar över hela USA. Arten, plymört var. cristata, är uppdelad i flera grupper baserat på formen av blomman. Den childsii gruppen har stora klotformiga blommor med överlappande skikt och en sammetslen konsistens. Den cristata gruppen har sammetslen solfjäderformad eller crested blommor, den plumosa gruppen har plume formade blommor och spicata gruppen har många mindre putsar formade blommor på flera grenar. Frön av alla grupper med många färgstarka varianter är allmänt finns i plantskolan handeln. Kulturen är densamma för alla celosia typer.

Instruktioner

1 Förbered en plats i trädgården som tar emot minst sex timmars full sol varje dag. Celosia cristata childsii anläggningar skall ha full sol och minst 90 dagar temperaturer över 23,9 grader blomma produktivt. De trivs i den hetaste delen av sommaren när andra växter har avslutat blommar. De stora huvuden Celosia cristata childsii grupp visas inte förrän i slutet av sommaren och kommer att vara den största i början av hösten. Platsen bör vara väl dränerad. Celosia växer även bra i sandig jord så länge jorden ändras med massor av kompost.

2 Förbered planteringsområdet genom pulvrisering jorden till ett djup av 8 inches med en spade, hacka eller en trädgård gaffel. Sprid en 2-tums lager av kompost över plantering området och arbeta in de bästa 6 inches av jord.

3 Växt Celosia cristata childsii säd efter all fara för frost har gått för din växande område. Fröet kommer inte att gro tills jorden når rätt temperatur, vilket är 15,6 grader Celsius, så plantera lite tidigt kommer inte att skada fröet det förblir lönsamt för flera veckor. Tryck på fröet till toppen av den förberedda jord och täck med 1/4-tums av fina jord. Tunna plantorna till 8 till 12 inches isär.

4 Vatten växterna så ofta som krävs för att hålla jorden jämnt fuktig, men inte våt. Bladen på en mogen colosia cristata childsii växt har en naturligt något vissen utseende, särskilt under blomningen perioden, så var noga med att inte Overwater.

5 Gödsla den Celosia cristata childsii med ett vattenlösligt gödningsmedel tre gånger under odlingssäsongen. Övergödning kommer att skapa frodig grönska som är känsliga för insektsangrepp och mindre blomhuvuden.