Hur Carve Bivax

Hur Carve Bivax


Chandlers och skulptörer hugga ofta vax för att lägga till visuella intresse för sina ljus eller för att göra smycken formar. Idag, vax leverantörer sälja vax block speciellt framtagna för carving, men en mer doftande alternativ innebär carving bivax. Bivax är klibbig och mjuk, och det erbjuder en rad gyllene färger, från ljusgul till gyllenbrun, och ofta luktar svagt av honung. Med lite tålamod kan du skära bivax lika lätt som Block för carving.

Instruktioner

1 Skissa din första design på ett papper. Börja rita lätt med en penna, arbete och radera tills du har en tillfredställande design. Mörkare slutledningar genom att dra tillbaka över dem. Välj något enkelt för din första designen som en spray av stora fjärilar eller enkla djurfigurer. Planera en platt design snarare än tredimensionella figurer.

2 Lägg din bivax block på en jämn planka på en sval, väl upplysta området. Hålla temperaturen runt 18,3 till 21,1 grader C för att hålla bivax fast och för att förhindra fastklibbning. Välj ett bivax-block om storleken och formen på en tavelram.

3 Smooth papperet över toppen av bivax. Tryck och dra din runda-nosed pennan stadigt men lätt över dina mörka linjer, trycka motsvarande spår i din vax. Arbeta försiktigt; Du kan inte ta tillbaka glider som gör dina siffror ser ojämna och ofärdiga.

4 Ställ in verktyget knivblad på en 45-graders vinkel mot en av dina siffror. Spetsen på bladet bör vara i den spårförsedda stylus linje, och resten av bladet ska sitta på insidan av linjen, mot figuren. Dra kniven långsamt och försiktigt mot dig, böjer handleden försiktigt för att följa kurvorna i dina siffror. Detta inlägg siffrorna i ytan av vaxet.

5 Placera punkten för din skulptera slinga mot ytan av vax, dra det långsamt mot dig. Dessa vässade metallslingor är bäst lämpade för carving halvfin detaljer som kläder eller pälsmönster. Använd pennan på samma sätt att skära fina detaljer som rynkor, ögon, läppar och hår.