Hur man ändrar styrkan av en osynlig staket

Hur man ändrar styrkan av en osynlig staket


Osynliga staket arbete genom att ge en hund en varningssignal när han närmar sig gränsen för sin egendom, och ge honom en liten chock via kragen om han fortsätter på efter att ha hört ett pip. Hunden lär sig snart att sluta när han hör varningen för att undvika chock. Chocken bör endast vara tillräckligt stark för att skrämma hunden, inte tillräckligt för att orsaka verklig smärta. Styrkan av stängslet ändras genom justering av stöttolerans hos mottagaren bärs på hundens halsband, varningslarmet området för den sändarkontrollboxen och storleken på metallklor som används.

Instruktioner

1 Tryck på knappen på mottagaren. En lampa på mottagaren blinkar. Tryck på knappen igen inom fem sekunder från den första tryck och ljuset blinkar från en till fem gånger. Som kommer att berätta den aktuella korrigeringsnivån. Tryck in den igen inom fem sekunder och korrigeringsnivå kommer att förändras. Till exempel, tryck på knappen; ljuset med blixt gång. Tryck in den igen, och det kommer att blinka tre gånger, vilket indikerar en nivå 3 korrigering. Tryck in den igen, och det kommer att blinka fyra gånger indikerar en ökning till en nivå fyra korrigering. Efter nivå 5, återgår mottagaren till nivå 1, som är en varningslarm endast med ingen chock.

2 Justera avståndet från begränsningskabeln för att utlösa en varningslarm. De flesta sändar lådor har ett vred eller hävstång för att använda för att ändra avståndet. Larmet om hundens mottagaren ska höras inte mindre än två fötter från tråden. Ju längre från tråden larmet ljuder, desto mer tid hunden har inse att han skulle vända sig för att undvika att bli chockade.

3 Ändra metall stiften på mottagaren. De flesta mottagare kommer med två uppsättningar av stift: korta stift för korthåriga hundar, och långa stift för hundar med lång eller tjock päls. Var noga med stiften vidrör hundens hals. Använd de långa stiften om din hund inte är chockad när han går förbi osynliga staket. Tjock eller lång päls kan hindra mottagaren inte fungerar korrekt.