Vilka är de torraste typer av vin?

Vilka är de torraste typer av vin?


Torra viner har ingen märkbar smak av sötma, vilket innebär att de har en mycket låg socker, vanligen mindre än en halv procent, rapporterar Hungry Monster. Torra viner kallas också bordsviner, eftersom de traditionellt drack med en måltid i stället för med en dessert, som söta viner brukar följa. Eftersom det är sällan en indikation på en vinflaska av sockerhalt, är det bäst att ta reda på vilka är de torraste typer av vin att hålla utkik efter med namn.

Torrt vitt vin

Torra vita viner bör serveras kyld och är väl matchade med vitt kött och fisk. Några av de torraste vita viner utan restsocker inkluderar chardonnay och Chenin Blanc från Frankrike, pinot grigio och pinot blanc från Italien och alborino från Spanien. Sauvignon blanc är också en annan populär torrt vitt vin, som odlas på platser som Sydafrika, Frankrike, Österrike och Kalifornien.

Torrt Rose Wine

Torrt rosévin är en populär dryck serveras kyld på sommaren. Det bästa torr ros viner kommer från Frankrike, enligt vin för nybörjare. Torr ros druvor inkluderar grenache, pinot noir, mouvedre, cabernet franc och Gamay, som alla har en antydan av bär i smaken som ger dem en fräsch och fruktig smak med inslag av syrlighet.

Torrt rött vin

Rött vin är generellt låg sockerhalt av naturen. Dess torrhet bestäms genom påverkan av tanniner i vinet, som är naturligt förekommande föreningar i rött vin som ger det en torr smak. Därför är det bäst att beskriva ett rött vin som garvsyra att återspegla dess torrhet i stället kalla det torra rekommenderar Vinprovning Guide. Cabernet Sauvignon och merlot är två av de torraste garv viner, liksom shiraz och grenache sort, säger Divine middag.

Torrt mousserande vin

Mousserande vin är något av vita eller rosa sort. Koldioxid skapas under jäsningsprocessen (eller artificiellt tillsatts vinet) för att skapa bubblor av luft i vinet när flaskan öppnas. Mousserande viner klassificeras i termer av deras torrhet, med brut natur är den torraste och doux är den sötaste, enligt Wine 4 nybörjare. Ett torrt mousserande vin bör ha en resthalt på mindre än en halv halv procent, vilket skulle göra det en brut (torr) flaska socker och för den torraste typen, brut natur, bör vinet innehålla mindre än en halv procent restsocker. De torraste mousserande viner är champagne från Frankrike, cava från Spanien och prosecco från Italien.