Hur man beräknar ståplats kapacitet

Hur man beräknar ståplats kapacitet


Den stående rumskapaciteten av en plats är ett mått på hur många människor på ett säkert och bekvämt kan ockupera den stående. Detta är ett användbart mått för handelsplatser som människor deltar normalt i en stående position, såsom konserter, barer och nattklubbar. Ståplatser kapacitet liknar den högsta beläggningen, som är den absolut maximala antalet personer som säkert kan ockupera ett rum. Högst bestäms av en brand marskalk, och reglerna för hur detta skiljer sig mellan kommunerna. Tack och lov är det möjligt att beräkna ett relativt god approximation av SRC med hjälp av några grundläggande åtgärder.

Instruktioner

1 Beräkna den totala arealen av rummet. Om rummet är kvadratiskt eller rektangulärt detta är ganska lätt; helt enkelt använda ett måttband för att mäta längden och bredden av utrymmet och multiplicera dem tillsammans. Om rummet är någon annan regelbunden geometrisk form, är det nästan lika lätt att inmata grundläggande mätningar av rummet i lämpliga geometriska formel för att hitta området.

2 Beräkna arean av de platser som inte kan upptas av stående personer. Som exempel kan nämnas scenområden, barer, sittplatser och tabeller. Tillsätt ca 10-15% till denna siffra att ta hänsyn till människor driver sina stolar när de sitter runt bord eller utvidga sina ben när man sitter på soffor och bänkar. Subtrahera denna siffra från den totala användbara ytan i rummet att hitta den totala tillgängliga stående rum.

3 Bestäm hur mycket utrymme du vill tilldela varje stående person. Om du kör en konsert, kommer du förmodligen behöver mindre utrymme per person än om du är innehavaren av en bar. Räkna på ett minimum av 9 kvadratfot per person, vilket motsvarar en 3-ft. med 3-ft. utrymme. Kom ihåg att du inte kan packa människor som sardiner; Det måste finnas utrymme mellan dem så att människor kan komma in, lämna och gå omkring i rummet för att komma till vila rum och sittgrupper. En vanligare siffra är 36 kvadratfot per person.

4 Dela den totala tillgängliga ståplats av det område du har tilldelats för varje person att hitta den stående rumskapaciteten av utrymmet.