Hur man fixar en Humming takfläkt

Hur man fixar en Humming takfläkt


Flera saker kan göra en takfläkt hum. I många fall, obalanse bladen orsakar bullret. Bullret kan vara från själva motorn. Felsökning kan bidra till att avgöra orsaken till surrande ljud. En gång har identifierats källan till brus, kan fläkten repareras, ofta som en gör-det-själv-jobb.

Instruktioner

1 Ta fläktbladen för att se om de känner lös. En lös blad kan leda till en bullriga fan. Dra åt skruvarna som håller bladen med en skruvmejsel.

2 Mät avståndet från varje blad i taket, med hjälp av ett måttband. Blad som inte är uppradade med de andra kan orsaka en surrande ljud. Böj försiktigt tillbaka några blad som behöver sänkas för att vara i linje med de andra bladen.

3 Applicera fläktmotorolja till motorenheten. Följ instruktionerna på burken.

4 Dra åt muttern som håller diffusorn i, med hjälp av en skiftnyckel. Om detta muttern lossnar, kan hela fläkt skramla, vilket leder till buller.

5 Inspektera glödlampor i enheten, om sådan finns. En lös glödlampa kan vibrera, vilket gör att surrande ljud. Dra lökarna i uttagen. Rör försiktigt glödlampan uttag runt så att de inte stöter till andra delar av enheten.