Hur man reparerar en HP MFP laserskrivare

Hur man reparerar en HP MFP laserskrivare


Reparera utskriftsproblem, en frusen minne eller pappersstopp är inte svårt. Du behöver veta några knep. Du måste alltid börja förberedd. Skrivare kan vara kladdigt, och de är ofta heta. Om du inte är försiktig, kan du bränna dig på delar inne i maskinen. Överväga säkerheten först. Om du inte behöver på skrivaren alltid slå av strömmen till skrivaren när du felsöker ett problem.

Instruktioner

1 Kontrollera tonermängd om kopior är för ljus. Lyft den övre luckan öppen och sedan dra den nedre luckan öppen mot dig. Det kommer att finnas fyra patroner: svart, cyan, magenta och gult. Kontrollera varje patron först genom att skaka den för att se om det fortfarande finns toner inuti. Om det finns, byt ut den i skrivaren. Om inte, öppna en ny toner paket och ta bort eventuella skyddslister. Placera den i patronplatsen och skjut tills tonern är säkrad. Upprepa denna process för varje patron ersätter vid behov. När du är klar, stänger botten och täckgaller. Displayen skall visa "Klar" om alla patroner sitter på plats. Innan du börjar skriva ut, kontrollera utskriftsinställningar för att se om de ställs in i mitten mellan ljus / mörker. Om satt till lätta trycket, kan detta också vara orsaken till kopior är alltför ljus.

2 Rensa minnet i HP-skrivare genom att ta bort dokument som har fastnat. Ibland glitch är okända och sätt att rensa det är att ta bort dokument och skicka dem till skrivaren. Klicka på skrivarikonen i verktygsfältet, när den öppnas, välja dokument (s) som behöver tas bort. Tryck på OK och stäng sedan. Skicka tillbaka dokumentet till skrivaren. Om du inte har en skrivare ikon i verktygsfältet, kan du komma åt detta genom att gå till Kontrollpanelen och välj sedan "Skrivare" och välj de dokument du vill ta bort.

3 Öppna pappersmagasinet och andra öppningar där tidningarna matas igenom. Noggrant titta för att se om det finns ett pappersstopp. Om du behöver för att nå nära de inre delarna, vara försiktig om maskinen är varm. När du ser sylt, försiktigt dra papperet mot dig, försiktigt så att inte slita det eller lämna bitar. Om detta händer måste du försiktigt bort pappersbitarna. Efter uttagningen Kontrollera facken att kontrollera att papperet sitter säkert i fodret. Stäng alla öppna lock och starta om skrivaren.