De bästa plantorna för en Slope

De bästa plantorna för en Slope


Välja växter för ett sluttande område kan testa även erfarna trädgårdsmästare. Branta sluttningar upplever generellt ökad avrinning och jorderosion, villkor som gör det svårt att fastställa växter. Backarna har ofta extra utmaning fattiga, torr jord. Att plantera en framgångsrik sluttning trädgård, välja hardy låga underhållsanläggningar. Tillsammans med det estetiska värdet växter ger deras rötter hjälper också förhindra erosion och avrinning. Lägg ett lager av jute nät för att hjälpa unga plantor kvar medan de etablera sig.

prydnads~~POS=TRUNC

University of Minnesota Extension rekommenderar härdig, själv-sådd och snabb sprida prydnadsgräs för backar. Alternativ inkluderar liten bluestem (Schizachyrium scoparium). Detta gräs växer från två till fyra fot högt i ett upprätt, sprida formulär. Lite bluestem har klarblå bladverk som blir orange under hösten. Det är härdig i US Department of Agriculture anläggningen hardiness zoner 4 till 10 och föredrar sol och torka väldränerad och dålig jord. Växla gräs (rödhirs) växer upp till 6 fot lång och är härdig i zon 5 till 9. Detta täta, clumping gräs lockar vilda djur med sina röda frön och producerar rött till lila blommor på hösten. Plant i sol till halvskugga och en rad jordar, från fuktig torka.

buskar

När etablerade, buskar utgör ryggraden i backen landskapsarkitektur. University of Minnesota innefattar lågväxande smygande enbär (Juniperus horizontalis) och sprida japansk idegran (japansk idegran) bland sin lista över de bästa buskar för backar. Den smygande enbär är härdig i USDA zoner 5 till 8 och växer till 2 fot lång med en 8- till 10-fot spridning. Denna vintergröna har scalelike bladverk och tål dålig jord. Plant i full sol. Virginia Cooperative Extension rekommenderar även denna buske för backar. Den japanska idegran, en långsamt växande vintergröna, når höjder 6 fot med 7 fot spridning. Hardy i zonerna 4 till 8, tolererar denna buske sol till skugga och en rad jordar. Den tål torka, kyla och föroreningar i städer och har tät, kompakt lövverk.

perenner

University of Minnesota förlängning och Virginia Cooperative Extension rekommenderar hostas (Hosta spp.). Dessa mångsidiga perenner växa från 4 inches till 4 fot lång och är härdiga i zoner 3 till 8. Hostor tolerera delvis till full skugga och producera vita till lila blommor, även om de i första hand odlas för sina stora, brokiga blad. Andra "bästa" perenner för backarna inkluderar violett (Viola spp.), En 4- till 8-tums-tall växt som blommar med lila, blå och vita vårblommor. Violer spred sig snabbt och är härdiga i zonerna 4 till 9. De föredrar väldränerad jord och sol till full skugga.

vinstockar

Vines bidra till att stabilisera en sluttning när den odlas liggande som marktäckare. North Carolina State University kooperativa förlängning rekommenderar söta hösten klematis, som växer snabbt till 30 fot lång. Denna lövfällande vinstockar föredrar sol till halvskugga och tolererar en rad jordar. Clematis vinstockar är härdiga i zon 4 till 9 och blomma med doftande, vita blommor i slutet av sommaren genom tidig höst. De reseed själva. Förlängningen rekommenderar även engelska murgröna för backar. Denna vintergröna vinstockar sprider sig till 50 fot och kommer i en mängd olika sorter. Hardy i zoner 6 till 8, växer engelska murgröna bra i delvis till full skugga och tål en rad jordar. Mogna vinstockar producera blåsvarta bär. Skydda från vinter solen.