Hur man använder MDO plywood för utomhus trim

Hur man använder MDO plywood för utomhus trim


Medelhög densitet overlay eller "MDO" är en sammansatt byggmaterial. Den levereras i ark och kan användas för skåp, golvunderlag eller trim av något slag. Dess mångsidighet kommer från täta kompakterade skikt, och en jämn hartsfiber yta. Det tar någon form av färg och har blivit populär för yttre fönster och dörrklädseln. Likformigheten MDO gör det till ett utmärkt val när trimning ett hem.

Instruktioner

1 Använd en tabell att såga ark MDO i 2-tums band.

2 Placera MDO på två bockar. Spraya MDO med utomhusfärg som du tänker använda när du måla huset. Spraya kanterna på MDO att täta den. Göra båda sidor av remsorna.

3 Mät längst ned i fönstret. Klipp en remsa av MDO vid denna mätning med geringssåg. Med hjälp av en yta pistol, spika MDO till botten av fönstret, spola den med båda sidor. Måla ändarna av MDO med en pensel för att täta.

4 Mät längs de vertikala sidorna av fönster från den nedre kanten av den MDO som du bara sätta på, till toppen av fönstret. Klipp remsor av MDO till den längden. Måla ändarna av MDO där du skär den.

5 Nail remsorna längs båda vertikala sidorna av fönstret, som täcker ändarna av MDO på botten, och spolning det med toppen.

6 Mät längst upp i fönstret från ytterkanterna på de vertikala MDO remsorna. Klipp MDO remsor halv tum längre än mätningen.

7 Lägg remsorna ovanpå fönstret som spänner över både vertikala remsor av MDO. Lämna 1/4 tums hängande över båda ändarna. Spika dem på med spikpistol.