Vad är ADB-system?

Vad är ADB-system?


EDP ​​står för "elektronisk databehandling." Det är en utveckling av "databehandling" sikt som var ett gemensamt namn för IT-avdelningen av företag i början av företagsdatorer. Avdelningen databehandling var brukar kallas DP avdelning. EDP ​​kan också vara en affärsmodell för bulk behandling av uppgifter.

Databehandling

Datorer ursprungligen arbetade från hålkort. Utformningen av datorn som utvecklats från den för Jacquard vävstol, som sourced dess mönster från hålkort. Sekvenserna som utförs av vävstolen med olika garn och annorlunda och tillbaka rörelser likställas med dataingångar och program i början av datoranvändning. Nödvändigheten av att översätta data och program till hålkort innebar att DP-systemet var ett specialiserat område av verksamheten. Användarna måste lämna sina behandlingskrav för andra att tolka och sedan skicka till datorn som en uppsättning instruktioner. Arbetet skulle köa och resultat inte skulle återvända för dagar. Den allmänna arbetskraften aldrig kom i kontakt med datorn.

Elektronisk databehandling

De arbetsmetoder DP avdelningen ange tonen för verksamhet inom stordatorer när diskettenheter och band ersatte hålkort som lagringsenheter. Företag ändrade namnet på DP avdelning till EDP avdelning för att indikera avancemang från hålkortssystem. Datorer kan nås via en ansluten skärm och tangentbord. Men var de sägs vara mycket känsliga för damm och herrelösa hår och så fortsatte att hållas bakom stängda dörrar. Endast ett begränsat antal personal fick tillgång. Den allmänna arbetskraft var fortfarande hålls på armlängds avstånd och förväntades att lämna in sina krav på en fullständig ansökan som skulle levereras till en receptionist i stället för en programmerare. Utgång returnerades kontinuerlig ark och inte i ett format som kan presenteras direkt till kunderna.

utläggning

Tillkomsten av EDP infördes outsourcingtjänster i företagsklimatet. Företag som inte hade råd med sina egna ADB-system kan abonnera på en EDP tjänst. Lön var särskilt lämpligt för batch-bearbetning av data. Transaktionstunga företag som banker inrätta särskilda EDP centra att centralisera sin bulk databehandling. Dessa konfigurationer av databehandling hjälpt IT-branschen behåller sin avlägsna och mystiska bild.

Evolution

Införandet av PC lett till slutet av ADB-system. Även om många datorkrav som löne fortfarande bearbeta intensiva IT yrke förlorat sin exklusiv tillgång till datorer och termen EDP gick ur bruk. Affärs computing centrerad kring nätverk, och blev kallas "informationssystem", för att markera sitt avancemang från de mörka dagarna av "databehandling."