Zebra longwings fakta för barn

Zebra longwings fakta för barn


Zebra longwings, även känd som zebra Heliconian, är Florida State fjäril. Allmänt sett i detta tillstånd, njuta av de sitt varma klimat. Med sin slående och lätt att känna igen zebra-randigt utseende gör zebra longwing ett övertygande art val för barns lektioner på fjärilar, insekter och blommor. Zebra longwings har ett antal minnesvärda egenskaper som är säker på att fascinera och glädja barn.

Utseende

Zebra longwings är en medel fjäril storlek, men som namnet antyder, de har långa vingar, med en genomsnittlig vingspann på 3 till 4 inches. Sina vingar är svart med gula ränder och är något blekare under, med röda fläckar nära kroppen. De har tre uppsättningar av ben, och den första uppsättningen är som små borstar, som de kan använda för att smaka på växter på vilka de står. Manliga och kvinnliga longwings ser likadana ut. Larverna, eller larv, är vit med svarta fläckar och långt svart hår.

Livscykel

Så snart som den kvinnliga framträder från hennes puppa, kan hon börja lägga sina gula ägg, som hon bara gör på passionsblomma växt. När larverna kläcks, de äter passionsblomma blad, vilket gör dem obehagliga smak och giftig för rovdjur. De äter ständigt för ungefär en vecka innan att bilda en puppa. Processen från ägg till fjäril tar drygt tre veckor. Zebra longwings lever upp till sex månader, jämfört med de flesta andra arter av fjäril, som lever under två till fyra veckor.

habitat

Zebra longwings vilja bo i varma, fuktiga och skuggiga områden. De befinner sig ofta i skogsområden, men kan också ses som bor i trädgårdar och parker. De behöver passionen blommor, eftersom det är deras enda värdväxt, växten som honorna lägger sina ägg. De behöver också blommor att förse dem med nektar och pollen. Zebra longwings är vanliga i halvön Florida. De finns också i södra Texas, Centralamerika och Sydamerika.

beteende

Vuxna fjärilar sova på grenar i grupper om 30 eller mer på natten och ofta gå tillbaka till samma plats varje natt. De kan använda sina kroppar för att göra en knarrande ljud om störd. Fjärilarna suga upp nektar från ett utbud av blommor med hjälp av ett rör som kallas en snabel. Till skillnad från andra fjärilar, de också bryta ner pollen med en speciell enzym och suga upp detta snabel för extra energi.