Träsoffa Leg Styles

Träsoffa Leg Styles


En träben gör mer än att stödja en soffa. Det ger en ledtråd till stil och period av soffan. Om soffan är en antik eller en pjäs som nyligen är konstruerat, exponerade ben är en viktig del av en soffa design. Traditionella, land, europeiska och moderna soffor har alla ben som är ovanliga till sin stil.

Traditionell

Vissa traditionella soffor kjolar, men andra har utsatt träben. En vanlig traditionell ben är cabriole ben, som kurvor upptill och smalnar av i botten, som slutar i en bredare fot. Foten kan vara i distinkta kul- och klo stil som liknar en talon greppa en orb. En annan traditionell ben är Chippendale, en rak ben, ofta med strimmor ristade in det för att lägga till utsmyckning. Båda dessa ben stilar blanda väl med formellt, 18th century-inspirerad inredning.

Samtida

Samtida soffor har oftast raka avskalade ben av trä eller konstgjorda material såsom krom eller nickel. Samtida benen effektiviseras. Metallben kan vara något annat än en cylinder, men träben kan vara bredare upptill och avsmalnande. Denna stil passar in i en modern, Shaker eller Art Deco utsmyckning systemet.

Land

Ofta Sporting samlats in eller veckade kjolar, lantlig stil ben har ibland spindel eller svarvade ben. Denna kurviga trä stil av benet liknar en spindel som håller garn eller tråd. När konstruerad av furu eller ek och blankpolerade, spindel ben passar väl in i traditionella stilar. När benen har en målad yta och en knäböj form de tar på ett land karaktär.

europeisk

Typiskt europeisk stil soffor har utsatt träben med en kurvig formulär. Den franska Provincial ben, till exempel, är krökt utåt och avsmalnande nedtill. Denna stil är en smalare, mindre utsmyckade versionen av cabriole benet. Andra europeiska stilar har cabriole-typ ben som är mycket ristade och dekorativa. Dessa stilar blanda väl med traditionella möbler eller bitar med en europeisk stil.