Hur rensar jag en oljekylare?

Hur rensar jag en oljekylare?


Motorer producerar mycket värme under förbränningsprocessen; som en fråga eller faktum, cirka 70 procent av all kemisk potential som finns i flytande bensin hamnar omvandlas till termisk snarare än mekanisk energi. Motorns flytande kylsystem är dess primära termiska överföringsmekanism, men det är långt ifrån den enda. Olja är den "andra" kylmedel. Den berör allt i motorn, plocka upp värme som det går, och bär den bort. Ett antal bilar använda små radiatorer för att kyla oljan innan den åter kommer in i motorn. Dessa små radiatorer kan bli igensatta med slam och skräp, vilket kräver en grundlig rengöring från tid till annan.

Instruktioner

1 Tillsätt en burk olja spolning tvättmedel / lösningsmedel till motorns vevhus genom oljepåfyllningslocket i ventilkåpan. Seafoam, Gumout, Gunk och K & W producerar sådana produkter, men du kan också använda en liter fotogen eller GM automattransmissionsolja i en nypa. De märkesprodukter fungerar bäst, men så använd en av dem om det är möjligt.

2 Starta bilen och låt den gå på tomgång i fem minuter. Efter fem minuter, antingen ställa in tomgång för omkring 1,500rpm eller sitta i bilen med foten lätt på gasen och modulera den manuellt. Låt motorn hög tomgång på detta sätt under 25 till 30 minuter.

3 Låt bilen för att stå över natten, eller i åtta till tolv timmar.

4 Byt olja. Ta bort oljeavtappningspluggen, byt oljefilter och fylla på systemet till dess rekommenderade kapacitet. Blockeringen i oljekylaren bör nu vara tillräckligt "mjukas" för att fortsätta.

1 Koppla oljekylaren linjer och koppla dem med en gammal skruv eller del av en luddfri trasa. För de flesta bilar, oljekylaren linjer fästa kylaren med slangklämmor, men er kan använda skruvlinje nötter.

2 Ta bort oljekylaren från bilen. De flesta oljekylare är fästa kylaren eller kylar stöd med fyra muttrar eller bultar, även om vissa kan använda plast zip-slips ankare. Om din svalare använder plast ankare, måste du klippa dem med avbitare och ersätta dem med nya.

3 Blötoljekylaren i pannan i ett bad med förgasare renare. Täck pannan för att förhindra avdunstning av lösningsmedlet. Låt den i blöt i tre till fyra timmar. Du kan påskynda rengöring med en flaskborste eller pistol-rengöringsborste, men du kanske inte kan rengöra hela kärnan om det sveper tillbaka på sig själv mer än en gång.

4 Sätt tillbaka oljekylaren. Om din svalare är säkrad med bultar sedan installationen kommer helt enkelt att vara den omvända för avlägsnande; hålla kylaren på plats, installera bultarna och skruva linje beslag igen. Om din svalare använder engångsplastbeslag sätter dina nya zip-ankar tips genom oljekylaren och kylar och placera ankar kuddar över tips. Tryck ned kuddar tills oljekylaren lås mot kylaren.

5 Kontrollera oljenivån och fyll på vid behov. Starta bilen, gör det möjligt att köra i 30 sekunder eller så och sedan kontrollera oljenivån igen. Fylla på vid behov.