Varmaste och billigaste stället att bo i världen

Varmaste och billigaste stället att bo i världen

Varmaste och billigaste stället att bo i världen

Det är varmt, och sedan finns det varmt. Det är billigt, och det finns ... dirt cheap. Om du är ute efter att flytta, kanske med ett varmare klimat och lägre levnadskostnader, det finns många alternativ. Begränsa din sökning genom att med tanke på storleken på staden du vill leva i, krav på platsen språk och vilken typ av livsstil du önskar.

Den allra billigaste

Enligt "The Economist" de tre städerna i världen med den lägsta levnadskostnaderna är Karachi, Pakistan, Teheran, Iran, och Mumbai, Indien. Den genomsnittliga hög temperatur i både Karachi och Mumbai är 30,6 grader C (87 grader F), medan Teherans årliga genomsnittliga hög är 22,8 grader C (73 grader F). Även om dessa städer kan vara både billig och mycket varmt, kan de inte vara de säkraste platserna för icke-infödda.

Den mycket varmaste

Enligt National Climatic Data Center, de hetaste temperaturerna som någonsin registrerats var i Libyen, Death Valley, Kalifornien; Altare, i västra Mexiko; och Israel. Av dessa platser, de flesta är i torra ökenliknande miljöer, utan mycket annat att rekommendera dem än deras värme. Men om du flyttar lite längre bort, ett liknande klimat med billiga levnadskostnader - och en mycket mer beboelig miljö - kan fortfarande hittas.

stora städer

Bangkok, Thailand, är ett spretigt, växande storstad som Meteorologiska världsorganisationen citerar som en av de hetaste städerna i världen, eftersom dess temperatur inte varierar kraftigt med årstiderna eller ens tid på dagen. Staden är ganska billigt, men i likhet med många andra storstäder, stiger priserna. Rio de Janeiro, Brasilien, har liknande funktioner, och som Bangkok, det finns en bred social uppdelning mellan de mycket rika och de mycket fattiga.

små städer

Centralamerika har många små städer med ett mycket varmt klimat och mycket låga levnadskostnader. Om du letar efter en långsammare takt i livet, städer som Barra de Santiago, El Salvador; Caye Caulker, Belize; och Puerto Vieja, Costa Rica, erbjuder en bra blandning av året runt varmt väder, vänliga människor och mycket prisvärd mat och husrum. Lite längre söderut, Cajamarca, Peru, och Isla del Sol, Bolivia, är också bra små städer.

rekommendationer

Asunción, huvudstad i Paraguay, mitt i hjärtat av Sydamerika, kan vara en bra satsning. Det är på topp 10 listan över städer med lägst levnadskostnader, och medeltemperaturen är cirka 29,4 grader C (85 grader F). Den har en relativt låg brottslighet, är fylld med vackra koloniala arkitektur och är relativt oupptäckta. Tillståndet för Baja California i västra Mexiko är en populär utlandsdestination. Städer som Rosarito, Ensenada, San Felipe och Loreto Bay upprätthålla året runt tempererat klimat området är känt för, samtidigt som den erbjuder ett mycket billigare alternativ än södra Kalifornien städer som San Diego, som är en fortfarande en kort bilresa bort.