Barista arbetsuppgifter och ansvarsområden

Barista arbetsuppgifter och ansvarsområden


Enligt en artikel av Small Business Development Center National Information Clearinghouse, 77 procent av de vuxna i Amerika dricker kaffe varje dag, och 66 procent av dessa köper kaffe som bryggs på kaféer eller andra än sina hem anläggningar. Självfallet är denna statistik uppmuntrande för dem som funderar på ett jobb som barista (som betyder "bartender" på italienska). Blivande Coffee baristas är ansvariga för en mängd olika uppgifter, och kan användas på en deltid eller heltid. Enligt PayScale, baristas göra ett genomsnitt på £ 5,0 till £ 6,10 per timme, vilket inte inkluderar eventuella tips.

Kundservice

Barista primära ansvar är kundservice. Baristas är oftast uppmuntras eller krävs för att hälsa nya kunder, hjälpa dem att hitta någon önskad merchandise och Rengör alla sittplatser och vila rum. Baristas kan också erbjuda demonstrationer eller förbereda prover av kaffe, te och espressoprodukter för att bekanta kunder med artiklar och öka försäljningen.

dryck Production

Baristas är ansvariga för framställningen av en mängd kaffe, te och andra drycker. Dessa uppgifter kommer att kräva nya baristas att memorera dryck menyer och bekanta sig med smaker och recept för deras Coffee s drycker. Baristas måste också lära sig om hälsa och sanitet krav dryckesberedning, såsom mjölktemperatur och kaffebönor lagring.

rengöring tullar

Beroende på vilken skift de arbetar, kommer baristas vara ansvarig för en mängd olika rengörings arbetsuppgifter. Dessa kan omfatta sanering ånga stavar, gör rätter, skura golv, rengöring blandare och desinficering kaffebryggare. Många kaféer tillhandahålla förteckningar över arbetsuppgifter för varje skift som baristas kan referera till för att säkerställa slutförd uppgift.

Cash Management Arbetsuppgifter

Baristas ofta att krävas för att hantera sin egen kassalåda under sitt skift. De kommer att ansvara för uppfriskande räkningar eller mynt när det behövs, lagra kontanter ordentligt och räkna lådan i slutet av natten. Baristas kommer också att behöva lära sig alla detaljer i deras kafé register och kunna hitta objekt för att ladda kunder exakt.