Kökspersonal arbetsuppgifter och ansvarsområden

Kökspersonal arbetsuppgifter och ansvarsområden


Framgången för en restaurang ofta vilar på kvaliteten på sin kökspersonal. Personalen spelar en nyckelroll i beredning av livsmedel som i slutändan bestämmer en av de viktigaste aspekterna av middagsupplevelse --- maten. Enligt Bureau of Labor Statistics (BLS), är arbetsmöjligheter inom detta område förväntas fortsatt god 2008-2018, trots långsam tillväxt i nya jobb. Hög omsättning priser kan leda till extraordinära möjligheter.

Chef Arbetsuppgifter

Kocken är är ytterst ansvarig för kvaliteten på maten. Kocken övervakar och deltar i matlagningen före skapandet av den slutliga skålen. Head kockar kan ta en mer aktiv roll i hanteringen av köket genom att anställa och avskeda personal, uppskatta kostnader och laga mat, beställa från leverantörer och övervaka restaurangverksamheten. BLS noterar att huvudet eller kock kan övervaka flera kök i anläggningar såsom hotell eller organisationsnummer matsal.

Sous Chef Arbetsuppgifter

Andra bara till chefskock, är sous kocken kocken som ansvarar för övervakningen av kökspersonalen när huvudet eller kock inte är närvarande. Uppgifterna för sous kocken är ofta liknar andra viktiga köks anställda. Sous kockar arbetar med de andra kockarna förbereda och laga mat. Som andreman, klockor sous kocken ut för problem som kan uppstå i köket och försök att rätta till dem. Eftersom sous kockar övervaka annan kökspersonal, de ger också vägledning, riktning och disciplin. Sous kocken kan också vara ansvarig för planering menyer och schemaläggning arbetstagare att fylla skift. Dessa administrativa uppgifter kan ta upp till en fjärdedel av sous kocken tid under arbetsdagen.

Kichen Portier / Food Preparation arbetare Uppgifter

Köks bärare eller mat-berednings arbetare är ansvariga för många av rengöring och allmän livsmedelsberednings uppgifter som hjälper till att hålla en ordnad och effektiv kök. De tvätta kastruller och stekpannor samtidigt lagringslivsmedelsområdena rent och välordnat. De har också ren mat-beredningsområden. Dessa arbetstagare kan också ta soporna ut ur köket, fylla leveranser och ta bort resterna och rester från mat-beredningsområden. De kan också spela en roll i att bereda mat genom att skala potatis eller utföra andra arbetsuppgifter allmänna livsmedels-beredning.