Hur utforma ett café meny

Hur utforma ett café meny


En av de viktigaste inslagen i ett café eller restaurang är menyn. Detta är ditt sätt att kommunicera med dina kunder vad din anläggning har att erbjuda. Även om du kan ha en meny skräddarsydda för din cafe, ingen vet bättre än du gör den bild du vill förmedla till café när kunderna läsa på menyn. Om du hittar menyn för din cafe behöver förbättras, kan du använda tillgängliga desktop publishing program för att designa och skapa en egen meny som kommer att representera din cafe till sin fulla potential.

Instruktioner

1 Skissa idéer först. Bestäm om du vill ha en gräns eller inte. Bestäm den ideala typen av meny. Du kanske föredrar en avslappnad meny, en småstad gård menyn en artsy meny, eller en elegant meny. Detta beror på vilken typ av restaurang som du har och den bild du vill projicera. Den initiala konstruktionsfasen bör också ta hänsyn till de kategorier som du kommer att ha på menyn, som kan innefatta aptitretare, förrätter, efterrätter och drycker. Skissa dessa idéer på papper att arbeta från när du utformar. Överväga att lägga bilder av maten, men balansera antalet bilder som du använder med menyval och textbeskrivningar.

2 Öppna ett DTP-program. Om du inte har en tillgänglig, kan du ladda ner en gratis ordbehandlare från Internet. Gå till menyn "Arkiv", skapa ett nytt dokument, och ställa in sidmarginalerna med "Utskriftsformat" alternativet på menyn "Arkiv". Ställ in gränsen till omkring en tum på alla sidor med undantag för de sidor som kommer att ställas inför. Gör dessa marginaler 1-1 / 2 inches till svars för att sätta en meny tillsammans. Om dina menysidor kommer att vara i en slip täcka och inte binds samman, kan du ställa dem inför marginalerna på en tum samt.

3 Gå till menyn "Infoga" och välj textruteverktyget. Klicka vänster musknapp och håll den nedtryckt medan du ritar ett textblock som tar upp det mesta av din sida. Lämna en större marginal på toppen om du vill inkludera en rubrik, såsom namnet på din café, eller om du har en logotyp eller bild för att inkludera.

4 Tillsätt mat element till din meny. Skapa en rubrik för varje avsnitt du har valt att inkludera. Arbeta från listan som du skapade i den inledande designprocessen. Gör rubrikerna fet. Välj varje rubrik och klicka på rullgardinsteckenmenyn för att välja typsnitt. Välj en färg för teckensnittet från denna meny, liksom storleken. För rubriker, anser mellan en 14- eller 20-punkters teckenstorlek, beroende på hur många meny val du har. Välj fet alternativ på teckenmenyn för rubrikerna.

5 Skriv in namnen på dina rätter och en två eller tre ord beskrivning som gör skålen låter tilltalande. Fokus på de viktigaste delarna som ger skålen sin smak personlighet, såsom kyckling med brand rostad pepparsås. Beskrivningen här bör inriktas på brand rostad pepparsås. Text för namnen på disken och beskrivningar bör vara mellan två och tre punktstorlekar mindre än kategorirubriker.

6 Infoga bilder av maten. Dessa kan vara bilder som du har tagit med en digitalkamera. Gå till menyn "Infoga" och välj "Bild" alternativet, bläddra till den plats där bilderna finns, och klicka på en bild för att placera den i din meny. Placera bilden nära matvara det går med att göra det lättare för kunderna att jämföra livsmedels beskrivningen med bilden de ser.