Tål torka gräs & Marktäckande

Tål torka gräs & Marktäckande


Att spara vatten är en global prioritet. Mellan kostnad och utsläpp av bränsle för underhåll; gödselmedel; bekämpningsmedel och vattenförbrukning, är en kostsam strävan från både ett ekonomiskt och miljömässigt perspektiv upprätthålla en gräsmatta. Ägare gräsmatta och både landscapers vänder mer och mer till marken täcker och grästyper som kommer att tolerera torka.

Definition

Torka toleranta växter och gräs kan överleva utan extra vatten i veckor eller månader. Men detta gäller inte för torka-toleranta växter i deras första år. Alla växter, enligt Ledar- trädgårdsmästare Paul James, kommer att kräva extra vatten tills de är etablerade. Nya eller unga plantor kan behöva vattnas en gång i veckan (eller mer beroende på anläggningen) tills de har ett friskt rotsystem. När de verkar vara etablerad, kan du lämna dem till en tillfällig vattning eller regn.

mark~~POS=TRUNC

Marktäckande växter är de som växer över marken, men växer inte lång, så att de inte behöver sänkas. Välj en marktäckande växt baserat på dess konsistens, färg och mångsidighet i din trädgård. De flesta marktäckande växter kommer att kvävas ut ogräs och ta över ett område efter en lång tid, så vara säker på att du gillar det innan du plantera det. Många marken täcker fungera som en naturlig kompost under träd, buskar och andra växter hålla ogräs till ett minimum.

Olika typer av marktäcke

Marktäckande växter som timjan och sedums är lågväxande, krypande växter som föredrar soliga platser. Båda arterna har ätliga blad och sedums är vintergröna. Periwinkle lyckas tät skugga och full sol. Den växer till ca 30 cm och sprider fritt. Jordgubbar och några hallon gör också bra marktäckare. Även om de kommer oftast bara frukt på sommaren, blasten kommer att pågå under hela våren och sommaren.

gräs

Vingel, bahiagrass och Bermuda gräs alla trivs i torka och kan överleva försvagas (av regn eller slang) ungefär en gång i månaden. Dessa gräs som soliga platser och om över vattnas kommer att börja vackla. Spannmåls råg, fält brom och rajgräs är alla årliga gräs som kan planteras som antingen en obeständig gräsmatta lösning, eller som en marktäckare gräs. Dessa gräs behöver inte slåtter och kan planteras i full sol, men deras färg kommer endast att pågå tills vintern. Kanada wildrye och får vingel är både perenna gräs som är mycket torka toleranta men kommer att behöva skäras.

Fungera

Torka toleranta växter är inte bara ett sätt att göra din gräsmatta ser bättre ut i varma, torra förhållanden. De är ett bra sätt att hålla smutsen på en torr landskap blåser bort, är bra för att förhindra erosion på kullar och vallar, och kommer att hålla jorden från att torka ut.