Hur man använder plast pluggarna

Hur man använder plast pluggarna


Plast pluggar eller ankare, används för att hjälpa till att placera en skruv i en yta säkrare än att bara sätta skruven i sig själv. Plastpluggar används ofta i gips eller tegel, där skruven är mindre sannolikt att kunna hålla fast i ytan. Plastpluggar är enkla att installera och finns i olika storlekar för att passa olika storlekar skruvar för upphängning eller fastsättning föremål av olika vikt. Pluggarna är ofta paketerad med lämplig storlek skruvar.

Instruktioner

1 Välj lämplig storlek skruv och motsvarande stickkontakt. Pluggarna kommer ofta ge tillverkarens rekommendationer på förpackningen, om vilken vikt de är utformade för att hantera och vilka ytor de är bäst lämpade för.

2 Markera placeringen av kontakten på ytan. Mät med ett måttband och markera platsen med en penna.

3 Borra ett hål i ytan som är rätt storlek för vägguttaget. Borr storlek brukar anges på förpackningen. Det bör vara precis något mindre än den yttre diametern hos plast stickkontakt.

4 Tryck väggkontakten i det borrade hålet. Det kan vara nödvändigt att försiktigt knacka den på plats med en hammare.

5 Använd en skruvmejsel för att sätta i skruven i vägguttaget. Som skruven i förvandlats till kontakten, kommer pluggen expandera till tätt gripa det inre av ytan du har lagt det i. Nu kan du hänga din bild eller ett annat objekt på skruven.