Svarta skalbaggar med gula fläckar

Svarta skalbaggar med gula fläckar


Skalbaggar är insekter av Coleoptera ordning, som har flest arter av vilken ordning som helst i världen och utgör 25 procent av alla kända livsformer. Kännetecken för skalbaggar inkluderar hårda elytra (forewings) och en särskilt hårt exoskelett som består av plattor som är åtskilda av tunna suturer. En skalbagge liv består av fyra stadier: ägg, larv, puppa och vuxen. Denna livslängd kan vara allt från tre veckor till 12 år, beroende på sort. Skalbaggar kan vara slät eller mycket färgstark; flera släkten av skalbagge har gula fläckar på sin svarta elytra.

Utsmyckade Rutig Beetle

Skalbaggar av Trichodes släktet, som brukar kallas utsmyckade rutiga skalbaggar, är vanligtvis mindre än 0,4 inches i längd. De flesta arter av denna skalbagge är svarta med markeringar av ljusa färger, inklusive gul. De vuxna äter ofta på blomma pollen och nektar. I omogna larvstadiet denna skalbagge lever som en cleptoparasite eller renhållare, andra insekter som lever i trä gallerier. I omogna grub skede matar den i blad cutter bee bon, som kan förstöra kamrarna bee larver. Eftersom bladskär bin anses värdefulla pollinatörer är utsmyckade rutig skalbagge ibland betraktas som ett skadedjur. Denna skalbagge är utbredd och vanliga i västra Nordamerika, från Kanada till Mexiko.

blomma Buprestid

De mycket stora och färgstarka acmaeodera släktet skalbaggar kallas ofta blomma buprestids eller gul-märkta buprestids. Arter av denna skalbagge är i allmänhet svart med mönster av ljusa gula, röda, gröna eller blues och är favoriter till samlare. Deras storlek varierar från 0,2 inches till 3 inches och syns på blad och blommor, särskilt i slutet av sommaren och hösten. Som larver, de lever i kvistar eller stammar av olika växter; associationer mellan värdväxter och vuxna inte väletablerade dock. Dessa skalbaggar är spridda i Nordamerika, men är de mest skiftande i sydväst.

Metalliskt Wood Boring Beetle

Skalbaggar från Chrysobothris släktet, allmänt känd som metalliskt trä tråkiga skalbaggar, är också känd som en juvel skalbaggar på grund av de ljusa fläckarna på deras svarta ryggar. Deras stora ögon ge akut vision och en försiktig natur; de också kan flyga med stor smidighet. Denna skalbagge lägger sina ägg under bark där de kläcks i grub som tunnel under den yttre barken, livnär sig på näringsrika växtvävnad. Det finns åtminstone 134 olika arter av Chrysobothris släktet som i allmänhet är fördelade över hela Nordamerika, De varierar i storlek från 0,12 inches till 4 inches i längd.

Sap Beetle

Den Carpophilus släktet är allmänt känd som glansbaggar. Den har en liten, bred tillplattad kropp - oftast bara 0,08 inches till 0,24 inches - och ett stort huvud och ögon. De flesta Carpophilus arter är svart med ljusa gula eller röda fläckar eller band. Sap skalbaggar lägger ägg och förpuppas i jorden, tillbringa sin vinter som vuxna. De vuxna skalbaggar finns rikligt i blommor, särskilt kaktus blommor och ibland under bark. De är också lockas av ruttnande vegetabiliskt material, sav och jäsa frukt. Sap skalbaggar är vanliga i Nordamerika och runt om i världen.