Caterpillar Engine Identifiering

Caterpillar Engine Identifiering


Caterpillar Inc. är en av de största tillverkarna dieselmotor i världen. Populära på motorvägen motorer såsom 3406E och C-serierna motorer har gjort Caterpillar bästa valet bland lastbilstillverkare för användning i sina fordon. Caterpillar Alla motorer levereras från fabriken målad gul, vilket gör dem till en av de mest kända motorer inom fordonsindustrin.

motorn Färg

Ett av de enklaste sätten att avgöra om en motor är en Caterpillar eller inte är till sin färg. Alla Cat motorer levereras från produktionen målad gul oavsett om motorn är avsedd för schaktmaskiner eller på motorväg lastbil användning. Även efter år av användning, kommer motorn fortfarande har inslag av gul-korrigerad färg. Den ljusa gula är en tydlig indikator på en tekniker eller fordonsägare att motorn är en Caterpillar.

Mekaniska eller elektroniska Motorer

Mekaniska motorer användes före utvecklingen av ECM, eller Electronic Control Module. Mekaniska motorer använder bränslemunstycken och guvernörer, medan en elektronisk motor kommer att ha bränsleinjektorer och antingen en insprutningspump eller en bränsleöverföringspump. ECM kommer att vara närvarande på förarens sida av motorn. Elektroniska motorer kommer också att ha en serie av kablage pluggade mellan motorn ECM och fordonets chassi.

Modell 3406 Engine

Caterpillar 3406 motor var ett populärt val för användning lastbil innan utvecklingen av C-seriens motorer. Den 3406 var tillgänglig som en mekanisk eller elektronisk motor. Ändelsen beteckning efter modell 3406 (E för elektronisk eller B för mekanisk) anger till ägaren vilken typ av Caterpillar motor de har. Motorns dataskylt är placerad på förarsidan av ventilkåpan.

Modellserie C Motorer

C-serien motorn har utvecklats av Caterpillar för att följa lagar dieselutsläpp. De är elektroniska motorer med ACERT teknologi kan minska koldioxidutsläppen. Vissa modeller som C15 byggs med dubbla turboaggregat. En motordata plattan ligger på förarsidan av ventilkåpan består av motormodell och serienummer.

Modell 3126 Engine

Den 3126-serien motor användes av Caterpillar i både havs- och på motorvägen fordon under 1980-talet. Den 3126 är en sexcylindrig mekanisk motor bestående av tre ventiler per cylinder. Caterpillar stoppade produktionen av 3126 på grund av utsläppsnormer som antagits av olika regeringar runt om i världen. Den 3126 har en motor dataskylt på vänster sida av ventilkåpan för enkel identifiering