Hur man bygger en Mist Fan

Hur man bygger en Mist Fan


Mist fans är fantastiska uppfinningar som blandar trevlig bris av en fläkt med en liten vattendimma. Detta typiskt kan kyla ett hett område nära fläkten med flera grader. Du ser dessa inrättas i nöjesparker, mässor och andra platser där många människor samlas i värmen på dagen, och används för att ge människor möjlighet att svalna. Du kan också köpa en dimma fläkt för din egen bakgård för att hålla dig själv och gästerna mer bekväm. Om du inte vill spendera pengar, men det är möjligt att bygga en dimma fläkt.

Instruktioner

1 Ställ in fläkten där du vill ha den. Se till att du har möjlighet att nå ett utlopp och att fläkten är riktad mot det område där människor kommer att känna det. Det är bäst att använda en utomhusfläkt för detta, eftersom dessa är byggda för att tåla väder såsom regn. Detta innebär att de kommer att vara bättre rustade att ta itu med dimma och eventuella pölar.

2 Skruva trädgårdsslangen i utsidan kran och föra den till fläkten. Lägg förlängningsslangar om du inte kan nå fläkten.

3 Fäst mister munstycket till änden av slangen. Den bästa formen att använda är en som vrider på och av i stället för en som har ett handtag. På så sätt kommer att stanna på av sig själv utan att behöva tejpa ner handtaget.

4 Kör slangen upp framsidan av stolpen stativet att fläkten är fäst så att den mister munstycket är strax under fläkten. Tejpa slangen på plats på stången.

5 Justera mister munstycket så att den pekar ut från stolpen i en vinkel och bort från fläkten. Detta sätt kommer vattnet att spraya upp mot vinden att fläkten skapar och inte in i själva fläkten. Tejpa den på plats. Du kanske måste kila något mellan slangen och stången för att hålla munstycket pekade utåt. Man kunde också fästa slangen till botten av den främre delen av fläkten genom att använda buntband för att hålla den till den trådbur av fläkten. Du kommer fortfarande att behöva kila det så att den pekar ut från fläkten.

6 Vrid mister munstycket tills det är öppna lite. Vrid fläkten på först och sedan kranen. Det här är viktigt. Du vill inte riskera att spruta vatten i fläkten. När fläkten är igång, stänger av vattnet på ungefär halvvägs. Du behöver inte en massiv mängd vatten för mister fan att fungera bra, och du kan kontrollera trycket med munstycket slut. Justera dimman munstycket om det behövs för att få flödet du vill.