Hur man byter en 2000 Avalon Cabin Luftfilter

Hur man byter en 2000 Avalon Cabin Luftfilter


När du vill ersätta en 2000 Avalon stuga filter - eller en luftkonditionerings partikelfilter som Toyota avser det - du kommer att spara några tior om du gör det själv. Underrättas, men att en Toyota Avalon stuga filter är inte bara utdragbar och pop-typ som är vanlig på många moderna fordon. Korrekt Avalon kabinen filterbyte tar lite know-how och en del fast gör-det-själv-upplevelse. Det första du ska göra är att ta bort handskfacket för att komma åt kupéfilter.

Instruktioner

1 Leta reda på undercover under handskfacket. Locket hålls på av gravitations klipp. Ta tag i kanterna och dra ner ordentligt för att släppa den. Dra ut och bort.

2 Öppna handskfacket och hitta krockkudden sele locket, nära fronten, på den övre högra sidan. Med hjälp av en skruvmejsel, bänd försiktigt luckan öppen, skjut upp, bort och ut ur hålet.

3 Ta bort de fyra skruvarna som fäster handskfacket på fordonet samt en håller bulten. Använd en Phillips skruvmejsel och vrid i en moturs riktning. Använd din skiftnyckel för att ta bort den lilla hållbulten, också vrida den moturs. Dra handskfacket ut och bort från fordonet.

4 Koppla startöppningen omkopplaren genom att ta tag först, sedan dra ledningsnätet ordentligt åt höger för att frigöra den från switchen korrekt.

5 Leta upp kabinen filteraggregatet hållaren, ovanför och bakom kopplad startöppningsbrytare. Skjut det något åt ​​vänster, dra den sedan rakt ut och bort.

6 Ta bort kupéfilter som befinner sig på toppen av filterenheten. Ersätt den med en ny, sedan upprepa installationsprocessen i omvänd att återmontera kabinen filterenheten och handskfacket.