Klädstilar från 1950-talet och 1960-talet i USA

Klädstilar från 1950-talet och 1960-talet i USA


1950 och 1960 var en revolutionär tid för modebranschen. Nya syntetiska tyger som nylon, polyester och akryl skapades under denna tid. Kvinnors silhuett ändras från full, långa kjolar till en mer monterade eller rak linje ram. Tonåringar i denna tid började att hitta sin egen identitet i stället för att bara kopiera mode sina föräldrar. Denna ungdom mode inflytande fortsatte sedan in i 1960-talet.

Chanel Suit

Den ökända Chanel kostym blev en stilikon på 1950-talet. Många andra designers av tiden och sedan har försökt att replikera Coco Chanels signatur rak silhuett design. Dräkten innehöll en hård, krage tweed kavaj med en åtföljs rak, knälång kjol. Dräkten var smyckade med flätad trim och accessorised med en klassisk pärlhalsband. Den ursprungliga Chanel kostym var dyrt på grund av sin höga konsistens tweed tyg, sidenfoder och utförande.

Baby Doll Dress

Tonårsflickor gjorde baby doll klänning populär. Det var en klänning med ett imperium midjan. Midjelinjen föll precis nedanför bysten linjen ungefär två till tre inches ovanför den naturliga midjan. Klänningarna gjort de unga kvinnor ser barnslig, som de föredrog att de inte vill se något liknande sina mödrar. Klänningarna var kort och utsvängda. Deras popularitet har fortsatt in på 1960-talet med en kortare fållen.

Mini-Skirt

Den minikjol och minidress blev mycket populär i slutet av 1960. Det var första gången i samhället att höga hemlines var populära. Det började som en gatumode och gjorde sin väg till haute couture, high fashion och modevisningar. Trenden var enormt över hela världen. Den minikjol även utvecklats till den mycket kontroversiella micro minikjol.