Hur berätta om Dover Sole inte är färsk

Hur berätta om Dover Sole inte är färsk


Den orörda och känsliga sjötunga, uppkallad efter den engelska staden Dover där den först kraftigt fiskas erbjuder gäster en söt, enkel smakprofil och ytterst fast kött. Det är lika läcker serveras med en citronklyfta eller en rik sås. Sann sjötunga, som kommer bara från vattnen kring Europa, kan vara ganska dyra, men Pacific sjötunga ger en lättillgänglig alternativ.

Instruktioner

1 Kontrollera färgen på din sjötunga filé för korrekt ton. Leta efter en delikat och vit filé som glittrar när den har flådda. Undvik filéer som är grå eller blå färg eller de med en matt finish.

2 Sniff ytan på din filé. Sjötunga ska lukta frisk, något söt och påminner om rent havsvatten. En överväldigande "fishy" lukt eller syrlighet anger att sulan är förbi sin premiärminister.

3 Håll reda på inköpsdatum. Fråga din fiskhandlare när tunga fångades, och om det enda frystes innan den gjorde sin väg till din marknad. Efter att ha köpt hela sjötunga, förvara den i lufttät förpackning för upp till två dagar i kylskåp. Förvara filéer för bara en dag. Efter två dagar, bör den enda kasseras.

4 Tryck på köttet av din sjötunga med ett finger eller pinnar av en gaffel. Sjötunga bör vara fast och tät. Om lätt tryck bucklor köttet eller producerar en sörjig känsla eller separation av filén, är den enda inte färskt och bör undvikas.