Hur du återställer ett KIA Airbag Ljus

Hur du återställer ett KIA Airbag Ljus


Krockkudden ljus på en Kia tänds som "SRS", som står för Extra säkerhetssystem. Vanligtvis inte lyser inte fordonet har varit i en olycka. Om det går att slå på, betyder det att det finns ett fel med airbagsystemet. Du bör ha bilen bogseras till närmaste mekaniker eller återförsäljare för att få det tittat på och bytas ut. När du har gjort detta, måste du återställa airbag ljus för att hålla KIA dator fungerar. Denna process kommer också att stänga av SRS ljus.

Instruktioner

1 Hitta den rektangulära formade säkringspanelen på den nedre delen av förarsidan instrumentbrädan. Öppna den genom att dra ner på den uppifrån.

2 Hitta den största hamnen i gruppcentralen och kontrollera att det är samma storlek och form som kontakten på datoriserade felsökningsverktyg. Anslut Scan Tool till denna port.

3 Sätt in nyckeln i tändningen och vrid den till läge "II", men inte starta motorn. Detta kommer att driva på Scan Tool.

4 Leta efter ett kommando på det datoriserade Scan Tool som säger "ta bort koder" eller "klara alla koder." Välj ett av dessa alternativ för att återställa datorn. När genomsökningen verktyget indikerar att den är klar genom att återvända till huvudmenyn, bör du koppla ur Scan Tool från hamnen.

5 Starta motorn och kontrollera att alla service- och varningslampor har stängts av av instrumentpanelen.