Hur att reparera repor och måla plast stötfångare

Hur att reparera repor och måla plast stötfångare


Det är svårt att undvika hack och repor på en plast stötfångaren. Ett skäl till detta är att stötfångarens uppgift är att skydda kroppen av bilen mot skador. När en herrelös shoppingvagn rullar genom en parkeringsplats, tjänar bilens stötfångare som den första försvarslinjen. Repor och skråmor på en stötfångare är ful och irriterande, är de emellertid lätt repareras. Reparation av mindre repor hemma är mycket billigare än att ta bilen till en professionell.

Instruktioner

1 Tvätta stötfångaren med en mild tvål och varmt vatten. Skrubba bort smuts, fett och andra föroreningar med en svamp. Skölj stötfångaren med rent vatten och torka den med en luddfri handduk.

2 Sand repor med 120-grit sandpapper. Fortsätt slipa tills repade områdena är släta vid beröring.

3 Torka av stötfångaren med en ren trasa och denaturerad alkohol. Torka stötfångaren kommer att ta bort slipdamm och fingeravtryck.

4 Skydda omgivande ytor på bilen med maskeringstejp eller blå målartejp.

5 Applicera flera tunna lager av fordons primer till det skadade området. Håll munstycket av burken 8 inches ovanför stötfångaren, och applicera primern genom att flytta burken fram och tillbaka. Tillämpning av primern i tunna lager hindrar den från att köra eller utveckla tunga fläckar. Låt en päls att torka innan ett andra skikt.

6 Lätt sand grundade område med fin sandpapper för att göra det smidigt. Torka stötfångaren med en ren trasa och denaturerad alkohol. Torka den med en luddfri handduk.

7 Applicera flera lager av bilfärg till det reparerade området. Följ samma procedur vid tillämpningen av primer. Låt färgen torka mellan rockar.

8 Buff stötfångaren med en polermedel och mjuk trasa. Läs instruktionerna för polermedel. Tillämpa den på stötfångaren. Polera stötfångare till en fin glans.