Trädsjukdomar: Magnolia Bark

Trädsjukdomar: Magnolia Bark

Trädsjukdomar: Magnolia Bark

Magnolia familjen omfattar 80 olika sorter av vintergröna och lövträd. Dessa växter trivs i väldränerad platser som erbjuder fullt solljus. Alla medlemmar av denna familj är kända för sin hardy natur och motståndskraft mot sjukdomar skadedjur. Trots detta, men det finns fortfarande flera bark sjukdomar som de magnolia kan falla offer för.

Nectria Canker

Nectria kräfta är en svampsjukdom som infekterar barken av magnoliaträd. Det transporteras av svampsporer som kommer in i trädet genom befintliga öppna sår. Barken blir missfärgade vid infektionsstället. När sjukdomen fortskrider bark cankers och valkar, tillväxten hämmas och grenar kommer att dö tillbaka. Stressade magnolia träd är mer sårbara. Med Nectria kräfta finns det inget botemedel, endast ledning i beskärning tillbaka anläggningen.

vått trä

Vått trä, även känd som slem flöde, är ett tillstånd där en samling av bakterier finner sin väg in i bark genom öppna sår och naturliga öppningar. Den smittade trä blir vatten blöt och börjar missfärgas och förfall. Eftersom sjukdomen sprider bakterierna utövar en härsken lukt. Bakterierna "slem" som utstrålar från trädet kan döda annan växtlighet vid kontakt. Tyvärr finns det inga botande eller förebyggande åtgärder.

Armillaria Rotröta

Armillaria rotröta, även känd som shoestring rotröta, är en jordburna svampen. Det infekterar främst torka stressade och frostskadade magnoliaträd. Svampen kommer in genom rötterna och börjar förfalla de fina matar rötterna på trädet. Den sprider sedan till bark, vilket leder till missfärgning och röta. Andra symtom är tillväxt stunt och dör tillbaka. I de mest allvarliga fallen barken kommer ooze en vit-gul vätska. Det finns inget botemedel, men det finns fungicida förebyggande behandlingar.

förebyggande av sjukdomar

De flesta svampbark lidanden in genom naturliga öppningar och sår i barken. Unga magnolia träd har mycket tunn bark som lätt kan skadas. Noggrann uppmärksamhet måste ägnas åt att skydda barken. Omedelbar behandling av alla öppna sår kommer att förhindra infektion. Svampsjukdomar kan också förebyggas med gödsling och uppmärksamhet på vattning.

sjukvård

Förutom att skydda barken av magnolia, ger den rätta miljön kommer att främja hälsa. Magnolia träd kräver delvis till full sol för att frodas. De är inte alltför delvis till jorden under förutsättning, är dock viktigt modererad vattning. Alltid håva upp döda och fallna löv från basen av trädet kommer att bidra till att förhindra tillväxten av skadliga svampar.