Hur man bygger förtroende med min Shetland ponny

Hur man bygger förtroende med min Shetland ponny


Ponnyer, som hästar yngre än 14 händer (vid 4 inches per hand) höga, lever i en hierarkisk kultur som gör alla hästar. De söker efter en autentisk ledare, en som gör bra beslut och håller andra säkra. Du blir denna ledare när du är med en ponny; denna roll är särskilt viktigt när du arbetar med ofta envis shetlandsponny. Anta denna roll genom att hålla ponny säker och genom att använda säker kroppsspråk och hållning och genom att tillbringa tid - åtminstone 5 dagar i veckan - med din ponny. Ponnyer litar en sådan person i denna besättning av två, och din shetlandsponny kommer att vara lättare att arbeta med om han litar på er.

Instruktioner

1 Mata ponny en behandling, såsom en morot eller handfull söt foder, när han kommer in från hagen. Använd behandling som oavgjort, och inte användas som en muta eller ge alltför många söta godsaker, fastnar i stället för äpplen och morötter så mycket som möjligt. Dela ut en annan behandling innan du slår ponnyn tillbaka ut på bete.

2 Tillbringa tid med ponny. Stå med honom, läsa en bok, eller sitta bredvid honom när han äter. Borsta och brudgummen ponny och upptäcka var han gillar mest att bli kliad. Ju mer tid du spenderar med din ponny, desto bättre din relation vara.

3 Använd grimman - en mjuk lina är mest bekväm - och leda ponnyn på promenader. Var noga med att skjuta ponny komfortnivå; till exempel, be honom att passera skrämmande föremål, gå över broar, passera flaggor och kors pölar. Förtroende bygger som ponny börjar att se att du inte kommer att leda honom till fara eller få honom skadad.

4 Ride eller köra ponny (om han är utbildad). Använd tydliga signaler, och aldrig använda hårda ord eller grova drag på lite.

5 Använd lämpligt kroppsspråk, det främsta medlet för hästar, för att kommunicera med ponny. Stå rak och flytta tryggt, men långsamt, och lugn. Använd en fast men lugn röst.