Kant mellan kakel och trägolv

Kant mellan kakel och trägolv


Där kakel golv möter trägolv, kan en signifikant skillnad i höjderna av de två existera. Oavsett vilket är högre blir utsatta för skador eftersom när en person steg på övergången, desto högre bit absorbera stöten av fotsteg. Kant skyddar golvmaterial, särskilt kakel, från att bli flisas eller slitna, och kommer att ge ett snyggare utseende till övergången mellan de två våningarna.

Metall

Metall övergång och kantlister finns i brons, mässing, aluminium och andra metallytor. De kan hittas i en mängd olika former för att skydda kanten av plattan om det är högre, lägre eller samma nivå som den hårda golv.

Trä

En kvartsrund träbit, färgas för att matcha den hårda golv, kan användas som ett övergångsstycke mellan de två våningar. Det kallas ofta en reducer eftersom det minskar höjden mellan de två våningar. En fjärdedel runda används endast om skillnaden mellan trä och kakel är mindre än an2.5 cm (1 tum). Om skillnaden är mer, en remsa av fasad trä ca 5 cm (2 tum) bred och färgas för att matcha lövträ kommer att ge en gradvis övergång.

Bricka

Om brickan är högre än lövträ, kan det vara möjligt att köpa en matchande efterbehandling remsa av samma material som plattan. Några plattor, särskilt de som även används på räknare, har speciella kantbitar i rundade former som kallas bullnose, finare skär såsom ogee eller fasad 45-graders vinkelsnitt som kallas en fas.

gjutmarmor

Gjutmarmor är en tillverkad produkt som är en blandning av harts och kalksten eller marmor pulver. Remsor av det kan användas för att bilda en tröskel. Den finns i många färger och mönster som liknar kakel, marmor, granit och skiffer. Det kommer inte att matcha kakel exakt, men det är billigt, och en smal bit kanske inte är mycket märkbar. Gjutmarmor är mer känslig än kakel, och kommer inte att hålla sig väl i en undanskymd plats.

Klipp eller sand kanter kakel

Om brickan är endast något högre än den lövträ, och om den inte har en topp glasyr och är homogen genom hela kakel, kan det vara möjligt att runda av kanterna på kakel bitar som är mot lövträ. Detta kräver skärning eller slipning plattan för att bilda en naturlig övergång till lövträ utan någon mellanliggande material.

T-lister

T-lister är stora bitar av lövträd formad som en T. Den vertikala delen placeras mellan plattan och trägolv, och den övre horisontella baren ligger över både lövträ och kakel. Denna typ av övergång är mycket märkbara och används ofta i dörröppningar och när de två våningarna är ungefär samma höjd.