Hur man designar en flagga

Hur man designar en flagga


En flagga inte bara identifierar och representerar det är en symbol som används för att visa ära och för att fira mål, historia och stolthet av en gemenskap, lag eller organisation. Enligt vexillologists --- flagga forskare --- som har upplyst det historiska och symboliska betydelsen av flaggor, finns flera grundläggande principer anses nödvändig för en framgångsrik sjunker design. Vid utformningen av en flagga, strävar efter att göra din flagga okomplicerad, unik och visuellt slående. En väl utformad flagga har lång livslängd och förmåga att lätt identifieras med den grupp för vilken det står.

Instruktioner

1 Bestäm ett färgschema som bäst representerar din grupp. Till exempel, om USA flagga vita står för renhet och oskuld; rött står för tapperhet; och blått representerar presidenten. Håll det enkelt och försöka hålla fast vid två eller tre färger. Ukrainas flagga består endast av två horisontella band av färg --- utan symboler --- men är fortfarande full av mening. Blå, den översta färgen representerar blå himmel och gul, den lägre färg representerar vetefält.

2. Bestäm om en symbol ska användas på flaggan. Återigen, hålla det enkelt. En grundläggande, grafisk symbol med endast en färg kommer att vara mer slående. En upptagen eller flerfärgad symbol kan vara visuellt förvirrande. Välj en symbol som representerar något unikt om din grupp eller något som innebär gruppens filosofier. Den kanadensiska flagga, till exempel, innehåller formen av ett lönnlöv, fira Kanada distinkta geografi. Överväga vad som är framgångsrik om mycket minnesvärd flagga symboler, såsom dödskalle i pirat flagga. Undvik att använda ord, eftersom flaggor typiskt tänkt att vara grafiska framställningar.

3 Forsknings flaggor från många nationer och organisationer. Detta kommer att hjälpa dig att få designidéer och se till att du inte skapar en flagga som är en kopia av en annan grupp flagga.

4 Gör några skisser flagg idéer på rutat papper eller använda grafisk design mjukvara. Rita flera rektanglar. Göra rektanglarna med ett förhållande av en-till-en, en-till-en / 2 eller en-till-två. Med hjälp av markörer, prova ränder, torg och olika symboler och former. Tänk på hur symbolen ser ut i samband med den allmänna flaggan färg eller färger. Det ska stå ut och vara tydlig. Fortsätt att konfigurera tills du har flera alternativ att välja mellan. Överväga att be flera personer att utforma olika flaggor kommer sedan tillsammans som en grupp för att bestämma det bästa alternativet.