Mina Penséer "bladen vänder Vit

Mina Penséer "bladen vänder Vit


Penséer är ett vanligt odlad trädgård blomma, och de kommer i en mängd olika prålig, attraktiva färger som ger skönhet till trädgården och dra nyttiga insekter, inklusive bin. Men när bladen av dina pensé visar tecken på sjukdom, blommorna kan påverkas också.

botrytis Blight

Botrytis blight, även känd som gråmögel, är en sjukdom som drabbar penséer. Patogener tillhör Botrytis svamparter, och det finns många av dem som har potential att orsaka gråmögel visas på bladen av en pensé växt. Som gråmögel fortskrider och växer, orsakar det en luddig grå täcker att visas på blad, stjälkar och även blommor av pensé; småningom, infekterade delar av anläggningen blir skämda och slemmiga.

Styrning Botrytis Blight

Gråmögel dödar penséer om de lämnas obehandlade. Allvarliga infektioner kan spridas till andra delar av trädgården, vilket kan leda till en fullständig översyn. Att behandla Botrytis gissel, så snart som det upptäcks, är nyckeln till att hålla din trädgård frisk. Fungicider som har den kemiska klorotalonil är effektiva på att kontrollera Botrytis blight, enligt den Clemson Cooperative Extension. Plocka infekterade blommor och blad och rymd växter jämnt att begränsa överföringen. Undvik overhead vattning.

mjöldagg

Mjöldagg är en svampsjukdom som har potential att allvarligt skada penséer. Liksom gråmögel producerar mjöldagg en vit fuzz som omfattar blad och stjälkar av pensé anläggningen; det börjar som små vita fläckar och gradvis sprider sig till omsluta hela blad och växter. Som mjöldagg fortskrider, orsakar det bladen i förtid gnarl och dö, att ytterligare försvaga anläggningen.

Styra Mjöldagg

Mjöldagg kräver fungicider för en effektiv kontroll. En fungicid som innehåller azoxystrobin är en effektiv spray för att styra mjöldagg på penséer. Som med penséer som lider av Botrytis gissel, ta bort allvarligt infekterade blad och växter är ett sätt att förhindra att sjukdomen sprids. Nyp bort döda blad och ta bort alla fallna löv från trädgården som dessa värd sporer som orsakar mjöldagg.