Vad är en Tapcon Screw?

Vad är en Tapcon Screw?


Tapcon är ett varumärke av betong skruv, som identifierats av sin underskrift blå nyans. Tapcon skruvar erbjuder mycket bra grepp värden i betong, tegel och sten, och används omfattande i bygg- och ombyggnader. Tapcons är betrodda att säkra dubbar, TV fästen och andra tunga föremål direkt till murverk, drivs in med en konventionell eller hammarborr.

Standard Tapcon Skruvar

Tapcons har en traditionell tråd, som träskruvar. Men de innehåller mindre trådar i de större, gripande mediet och skapa nya ämnen som skruven är insatt. Denna patenterade design kallas Hi-Lo. Den blå beläggning på skruven är en typ av galvanisering känd som Climaseal, hålla fukt inuti murverk från småningom korroderar skruven och kompromissa installationen.

Rostfritt stål

Rostfritt Tapcons har också gängskärning på skruven, vilket eliminerar de sekundära gängorna. Gjord av rostfritt stål, dessa skruvar har en tydlig Climaseal beläggning, resterande korrosionsbeständig. Rostfritt stål Tapcon skruvar har en platt Philips huvudet eller hex-head för att passa olika installationskrav.

Stor diameter Tapcons

Tapcon stor diameter tunga bultar är utrustade med ett hex-huvud och gängad fläns för att hjälpa till att eliminera bulten från att backa ut på grund av vibrationer. Idealisk för betong, tunga Tapcon bultar är förzinkat och Envirex belagda, alla utom eliminera korrosion från övervägande. Liksom alla Tapcon fästen, de tunga bultar har självgängskärning. För enkelhets skull är varje bult stämplas med en kod, som anger längden av bulten.

Bit Storlekar och maskinvara

Alla Tapcon murverk fästelement måste användas med förborrade hål. Standard och modeller av rostfritt stål kräver en 5/32-tums borr för 3/16-tums diameter version, medan 1/4-tums diameter skruv den behöver en 3/16-tums hål förborrade. Skruv bitar som behövs är nr 2 och nr 3 Philips huvuden, respektive. För bultar med stor diameter, enheter 3/8 tums diameter behöver en 9/16-tums uttag. Ökar i storlek, 1 bultar / 2-tums diameter kräver 3/4-tums socket; 5/8 tums diameter behöver en 15/16-socket; och Tapcons 3/4 tum diameter stor diameter behöver en 15/16 uttag. Socklarna är användbara med en borr eller spärr, beroende på tillämpningen.