mejsel Typer

mejsel Typer


Hantverkare använda metall mejslar för att skära och forma olika typer av material, såsom trä, metall och sten. Du kan hitta olika typer av mejslar, och varje typ för att passa den avsedda användningen. Tillverkare hantverk typiskt mejslar av stål, men en del är utrustade med en metallpunkt eller ett blad. Att känna rätt typ av mejsel att använda kan hjälpa dig avsluta projektet snabbare och med bättre kvalitet.

träbearbetning Stämjärn

Träarbetare använder mejslar utformad för uppgiften. Träbearbetning mejslar klippa och forma många typer av trä. Träbearbetning mejslar faller i allmänhet tre klasser: fanersvarvning mejsel, fastare stämjärn och inramning mejsel. Används för ljus fin skärning, har en skal mejsel en tunn blad framkant fasad på en 15-graders vinkel. En fastare mejsel visar sig lätt och tungt arbete, och har en större blad (vinklad vid 20 grader) än en paring mejsel. Utformningen mejsel, som vanligen används vid utförande grov snickerier, bär en tjockare blad (vinklad 25 grader) än fastare mejsel eller skal mejsel.

metallbearbetning Stämjärn

Metallbearbetnings mejslar klippa och forma olika typer av metaller. Dessa mejslar, tillverkade av härdat och anlöpt kolstål, klassificeras som antingen kalla eller varma mejslar. Kalla mejslar, såsom den platta, crosscut, rund-näsa, och diamant-pekade mejslar används på ouppvärmda metall. Hot mejslar skära metall värms i en smedja. Heta mejslar är längre än kalla mejslar, hantverkare släcka dem i vatten efter några slag för att hålla dem från att bli varm.

sten Mejsel

Sten mejslar, såsom en punkt mejsel, en tand mejsel och en karbid-tippas mejsel snitt, forma och tälja olika typer av stenar. Hantverkare använder ofta punkt mejslar för grovbearbetning och snabbt skära sten i sin grund form. Tand mejslar släta och förfina ojämna eller grova ytor kvar av en punkt mejsel. Granit spets sten mejslar spelar in när man arbetar på hårdare stenar som marmor och granit.

murverk Stämjärn

Murverk stämjärn används främst som en rivning verktyg. Arbetare kan montera murade mejslar på en slagborrmaskin, eller på en pneumatisk hammare. Dessa mejslar, typiskt utformade med en tråkig spets, kila in mellan öppningar för att dela och bryta murverk vid nedslaget. De vanligaste typerna av murverk mejslar är tegel mejslar (används för att skära tegel), tegel tand mejslar (används för att skära mjuka sten) och bull-point konkreta mejslar (för borrning och bryta betong). Skulptörer använder murade mejslar för att minska storleken på stora stenblock, och byggnadsarbetare att riva sten struktur.