Lär dig att rita Anime

Lär dig att rita Anime

Introduktion

Japansk anime tecken människor, serietidningar, spel och filmer över många genrer, från komedi, sci-fi och westerns till grynig drama. Oavsett deras inställning, de behåller en distinkt stil, influerad av tidiga Disney och Betty Boop, men också på grundval av de konventioner traditionella japanska träsnitt. Lär dig att dra dina egna animetecken med följande tips.

Studera genre

Titta anime filmer och läsa anime serietidningar så mycket som möjligt, för att absorbera delar av stil. TV-program såsom Megaman och komiska konventioner som Hyper Japan Festival i London, kommer att hjälpa dig att bli bekant med anime distinkta strategi och grafisk stil.

Klotter

Börja informellt genom att försöka kopiera alla anime bilder du särskilt gillar. Klotter mönster och idéer på papperslappar, rusar dem snabbt bort som omedelbar och engångs skisser. Syftar inte till att göra färdiga ritningar, bara ha kul och experimentera med dina egna idéer. Ett informellt förhållningssätt som detta bidrar till att bygga upp ditt självförtroende.

handledning

Ta strukturerade lektioner att öva anime tekniker. Online tutorials, såsom de fria tillhandahålls av Online Manga University (OMU), bryta uppgift att utarbeta ett tecken ned i detaljerade steg, med en mycket illustration och råd. Alternativt kan du prova "Hur man drar anime och modiga tecken, Vol. 1 - Grunderna för nybörjare" av kända anime artist, Tadashi Ozawa.

anime ansikten

Anime tecken har stora ögon, snäsa näsor, små hakor och vilda hår. Rita enkla riktlinjer för att ordna dessa funktioner. Rita en cirkel. Dela upp den i fjärde med ett kors. Förlänger foten av korset ungefär en fjärdedel av sin längd under cirkeln. Rita en U-form runt slutet av denna linje och att sammanfoga den till endera sidan av den cirkel, som bildar en haka.

anime funktioner

Rita ögon för att fylla de två nedre fjärdedelar av din cirkel. Markera en punkt på mitten riktlinje halvvägs mellan ögonen och punkten för hakan. Rita bara toppen av en trubbig nos här. Markera en punkt halvvägs mellan trubbig nos och hakan. Rita en liten mun här.

anime hår

Rita vilda hår för att fylla de två översta fjärdedelar av din cirkel. Styla håret i extravaganta punkter som virvlar runt huvudet, eller en lång lugg nå in din karaktärs ögon. Prova en överdriven quiff, stigande stelt som ett torn. Vad du än gör, gör det fet och vilda - vildare desto bättre.

Animekropps poser

Rita enkla riktlinjer för att arrangera kroppen innebär för dina karaktärer när du har blivit skickliga på ritnings ansikten. Återigen, kan online tutorials hjälpa. DragoArt, till exempel, ger steg-för-steg-instruktioner för att dra riktlinjer som säkerställer din karaktärs proportioner är alltid rätt.