Hur man monterar Ritningar på en foamboard

Hur man monterar Ritningar på en foamboard


Oavsett om du monterar ritningar på en foamboard med tejp eller spraylim, är det viktigt att alltid använda syrafria produkter om ritningen är något som skall bevaras under en lång tid. Mycket billigare material kan användas om ritningen är inte av stort värde. Foamboard finns i olika tjocklekar från 1/4 tum till 3/8 tum. Ju tjockare en rekommenderas för de flesta applikationer från 8-by-10 inches och uppåt. De bättre kvalitet sådana har syrafria yttre skikten över skummet och är inte väsentligt dyrare än icke-syrafritt brädor.

Instruktioner

1 Markera foamboard där det är att skäras och placera en metall linjal längs markeringarna som en guide för skärning. Skär skum ombord något större än ritningen att monteras med hjälp av en vass kniv. Skär det större om en gräns planeras runt ritningen.

2 Centrera rita på foamboard och placera den där du vill placera den. Lämna en liten felmarginal på skivor som ska trimmas för att passa senare. Gör ljusa fläckar på de övre hörnen för att identifiera var ritningen blir en gång följs.

3 Vrid ritningen nedåt och tillämpa en bit av syrafritt, dubbelhäftande tejp längs den övre kanten av ritningen. Vänd på den och placera den så att den stämmer överens med den översta hörnmärken. Tryck lätt på ett hörn och göra eventuella positionerings justeringar innan fullständigt vidhäftning av toppremsan.

4 Vik tillbaka ritningen försiktigt och applicera tejpen längs båda sidor och botten av ritningen. Placera flera 1/4-tums pluggar enligt ritningen på tvären för att hålla bandet från att fastna till styrelsen. släta försiktigt ned bandet börjar från toppen av varje sida och arbeta dig ner, flytta dymlingar ur vägen en efter en. Göra några justeringar som du går innan sidorna är helt följs.

5 Smooth botten tejpen försiktigt, med början från mitten och tränar. Gå över hela kanten av ritningen med mer tryck när du är nöjd med placeringen. Trimma överflödigt foamboard från hela ritningen.

1 Följ stegen 1 och 2 i avsnitt 1.

2 Vänd ritningen över på en plan yta. Spraya baksidan av ritningen med syrafritt lim. Röra sig från sida till sida och applicera en lätt, jämnt lager. Undvik att mätta ritningen.

3 Placera pluggar över foamboard och rikta den övre kanten på ritningen med nätmaskorna varumärken.

4 Jämna ut ritningen försiktigt, med början längst upp i mitten och arbeta ut mot kanterna. Fortsätt gradvis ner längden på ritningen att se till att jämna ut eventuella bubblor som du går. Vanligtvis limmet tillåter ritningen kan flyttas i små steg så utvecklas långsamt och göra justeringar omedelbart när du stöter på ett problem.

5 Använd en mjuk roller över hela ritningen att slutföra vidhäftningen. Börja i mitten och arbeta för att alla kanter. Använd bara tillräckligt tryck för att säkerställa vidhäftning, inte tillräckligt för att komprimera foamboard.