Hur man gör Clay Gargoyles

Hur man gör Clay Gargoyles


Gargoyles blev vanliga tillägg till katedraler och kyrkor i hela Europa under medeltiden. Även dekorativt, gargoyles var också ett funktionellt syfte genom att kanalisera vatten från rännor och bort från väggarna. Deras groteska drag, en blandning av människor, djur och mytiska djur, har använts i konst och litteratur i århundraden. Göra en lera gargoyle är en konstnärlig verksamhet som inte kräver tidigare skulptera erfarenhet.

Instruktioner

1 Hitta en referens foto av en gargoyle att använda hela projektet. Leta efter en med funktioner som du gillar. Du kommer att använda denna bild för att hjälpa dig att avgöra rätt proportioner, ansiktsdrag och kropps i gargoyle.

2 Lägg en plastfolie över arbetsområdet för att skydda bordet eller disken där du arbetar. Placera alla dina material ovanpå plastfolie så att de är lätt åtkomliga.

3 Rulla lera i en cylinder med händerna. Du kan göra gargoyle valfri storlek du vill ha. Med referens foto i närheten, börjar nypa och skulptera leran för att bilda kroppen av gargoyle. Den gargoyle blir bäst om den sitter eller hukande, så bildar posen av kroppen i en av dessa former.

4 Carve detaljer i gargoyle med en tandpetare. Carve ögon, mun, fingrar och allt annat som måste ingå. Använd tandpetare för att lägga till intrikata detaljer du kan inte uppnå med fingrarna.

5 Placera folie på en bakplåt och sätta din gargoyle ovanpå det. Värm ugnen enligt anvisningarna på lera paketet. Baka gargoyle enligt instruktionerna, kontrollera med jämna mellanrum för att se till att projektet inte brinner eller sprickbildning. Ställ in en timer för att hjälpa dig att veta när du ska ta bort gargoyle från ugnen. Låt gargoyle svalna helt innan du tar bort det från bakplåten.