När ska man beskära prydnadskörsbärsträd

När ska man beskära prydnadskörsbärsträd


Prydnadskörsbärsträd producerar doftande blommor på våren, men förvänta dig inte att festa på sin frukt senare på sommaren. De olika varianter av denna blommande träd dra många besökare till Washington, DC för National Cherry Blossom Festival varje vår. För att hålla en prydnadskörsbärsträd frisk, kompakt och tilltalande, årlig beskärning är en bra idé. Beroende på ålder av ditt träd, beskära antingen sen vinter eller sommar.

Typer av prydnads Körsbär

Sakura blommande körsbärsträd är medborgareblomman av Japan. Det finns många exemplar av Quanson eller Kwanzan, körsbärsträd i Washington, DC Den producerar stora dubbel blommar i olika nyanser av rosa och typiskt blommar senare under våren än Yoshino. Den Okame körsbär är en annan typ av prydnadskörsbärsträd som växer i delar av Washington. Den växer snabbt och ger en "explosion" av rosa blommor, enligt hemsidan Trädgårds Central.

Rensa Unga träd på vintern

När du beskär en prydnadskörsbärsträd, bör en av dina mål är att uppmuntra tillväxten för följande blommande säsongen. Om du beskär ett ungt träd i sommar, kommer tillväxten sakta ner, som du vill undvika, vänta tills trädet går in i sitt vilande period på vintern innan du tackla beskärning. Beskär alla grenar som verkar sjuka och de som är trasiga att förbättra trädets hälsa och utseende.

Rensa äldre träd i sommar

Mogna prydnadskörsbärsträd kan nå 40 fot i höjd. Eftersom äldre träd är större än yngre träd, och eftersom du kanske inte vill att äldre träd för att bli alltför stor, beskär det i sommar att hämma dess tillväxt. Vänta tills efter att ha avslutat sin fjäder blommande cykel och sedan beskära den för att upprätthålla en byggnadsställning form och hålla den centrala ledaren gren framträdande. Klipp alla brutna grenar och de som växer mindre än 3 fot från marken.

odlingsförhållanden

Växt blommande körsbärsträd i jord som rinner väl. Förbättra markens dränering och fertilitet genom att gräva organisk kompost i marken. Prydnadskörsbärsträd måste också full sol och bra luftflöde, så lämna tillräckligt utrymme mellan träd och andra träd eller strukturer såsom staket och byggnader. Dessa träd accentuera en gräsyta, Om du vill plantera din i din gräsmatta, gräva ut sod i en 4-fot cirkel där ditt träd kommer att växa.