Krukväxt Bevattningsapparater

Krukväxt Bevattningsapparater


En regelbunden, pålitlig försörjning av vatten håller dina krukväxter frisk och glad, men hur du levererar att vatten beror på dina behov och tidsbegränsningar. När du använder din krukväxt vattning enhet, kom ihåg att för mycket vatten är oftast en dålig sak för dina växter, och bara vatten så ofta som behövs för varje specifik anläggning.

Vattenkannor

Vattning burkar är bland de mest grundläggande av bevattningsanordningar, och ändå förblir en effektiv, försökte och sant utrustning. Vattning burkar finns i en mängd olika storlekar och färger, och de är oftast tillverkade av antingen slag eller formsprutad plast eller galvaniserat stål. Många burkar är utrustade i slutet av sina pipar med en "ros", en apparat som skapar en finare spray av droppar; rosen är en praktisk funktion, men du vill kunna ta bort det när det krävs en mer koncentrerad flöde av vatten eller att rengöra pipen. Välj din vattenkanna baserat på dess hållbarhet och funktioner. En extra lång pip kan hjälpa dig lättare vatten krukväxter som är något utom räckhåll, medan en mindre burk fungerar bäst för någon med begränsad styrka och sömlös konstruktion lämnar färre platser för gunk att bygga upp över tiden. Dessutom, om du befinner dig ofta släppa saker, kanske du vill söka en vattenkanna med en halkfritt grepp.

sprayflaskor

Torrare vintertid luft innebär att dina växter behöver extra fukt, och du kan ge denna fukt med "imfria" dina växter med hjälp av en vattenfylld sprayflaska eller atomiser. Denna metod för att skapa ytterligare fuktighet runt krukväxter är bara effektivt om du mist dina växter med vatten flera gånger varje dag, enligt en artikel publicerad vid University of Iowa Extension: s trädgårdsodling hemsida. Enligt en annan artikel på Garden Seeker webbplats kan imma även göra skada på vissa krukväxter med duniga eller suddig, blad, såsom den afrikanska violett.

Automatiserade Water Delivery Systems

Om du är en super upptagen, alltid-på-the-go typ eller en frekvent resenär, kan du ha några problem regelbundet vattna dina krukväxter. Automatiserade bevattningssystem hålla krukväxter hydratiserade med minimal ansträngning från dig; vanligtvis behöver du bara fylla på eller på annat sätt återställa systemet en gång varannan vecka. Systemet levererar vatten på ett förinställt schema via rör och du kan öka eller minska nivån flödet genom ett munstycke vid slutet av röret.

Andra Självvattn Devices

Mindre tekniskt avancerade men bekväma krukväxt vattnas enheter existerar, såsom själv vattning krukor. Självvattn krukor och behållare använder underbevattning till vatten anläggningens rotklumpen underifrån. Även om själv vattnas krukorna inte "automatiskt" vatten dina växter, är den enda underhåll som behövs på enheten för att fylla behållaren när den har tömts. Vattenfyllda rafflade glaskulor är en annan självbevattningsanordning. För att använda en självvattnande glaskula, fylla världen omkring två tredjedelar av vägen full och plantera sin rafflade "stam" djupt in i smutsen. Den tunna stammen levererar långsamt vatten till växtens rotklump. Liksom självbevattnings krukor, den enda underhåll dessa anordningar kräver är regelbundna vatten påfyllnad.