Hur får Puka Shells

Hur får Puka Shells


Den puka skal halsband är en traditionell strand tillbehör hittar du på surfare och solbadare i många strand gående delar av världen. Dessa små runda skal naturligt bildade när de bryter bortsett från att kastas omkring vid havet, avrundning sina ursprungliga vassa spetsar. Ett hål ( "puka" är Hawaiian ordet för hål) är utvecklad i pärlan som havet rundar den i formen, vilket gör Puka skal idealisk för stringing på ett halsband. Du kan hitta dina egna Puka skal om du vet den idealiska platsen.

Instruktioner

1 Res till en strand på Hawaii eller Filippinerna. Dessa två platser har de största mängderna Puka skal på sina stränder. Klimatet i någon av dessa platser är perfekt för den lilla skaldjur som så småningom bli Puka skal.

2 Starta din sökning i ett avlägset område av stranden. Ju fler turistfyllda stränder kommer inte vara lika rikligt med Puka skal, eftersom det kommer att kunna många människor på jakt efter snäckor.

3 Puka skal kan hittas i stora högar på de vita sandstränderna. Puka skal är små vita eller bruna skivor med ett litet hål i mitten. Du kommer att behöva göra en hel del söker för att hitta tillräckligt för ett halsband, vilket är anledningen till autentiska puka skal halsband betingar ett högre pris än deras konstgjorda motsvarigheter.

4 Samla dina tankar i en korg som säkert kan bli blöt. Skotta små snäckor i korgen med en bärbar trädgård murslev. När du har fyllt korgen halvvägs sitta ner i sanden vid kanten av vågorna och sortera dina tankar, tvätta bort dem i processen. Håll Puka skal som inte är skadade.

5 Återgå till uppsamlingsområdet tills du har tillräckligt för att göra ett armband eller halsband. Beroende på det överflöd av Puka skal på just din strand, kan det ta ett par timmar att samla tillräckligt för att göra smycken.